1000 recepten met yoghurt
1 kg lamsvlees, 8 sneetjes brood, theelepel sambal, blikje gezeefde en in blokjes gesneden tomaat, 4 hete groene pepers, olijfolie, 3 eetlepels boter, zout,zwarte peper,rode peperpeterselie 500 gr volle yoghurt, 4 teentjes knoflook ( naar keuze ) Ver... bekijk recept »
4 grotelekkere tomaten2 el olijfolie1 kleingesneden ui1 fijngesneden teen knoflook3 dl groentebouillon2 zachte zongedroogde tomaten in stukjes1 tl gehakte tijm1/2 tl kaneel3 dl. Turkse of Griekse yoghurtzout en versgemalen zwarte peperevt. wat Turkse... bekijk recept »
150 gr langekorrel rijst zout fijgeraspte schil van een citroen 1 theel versgeperst citroensap 4 eetl volle yoghurt 200 gr gepelde grijze garnalen fijngehakte bieslook Meng de rijst met een snufje zout en de citroenschil en stoom hem gaar in ongeveer... bekijk recept »
1 ui wortelwinter of bospeen 2 eetlepels olie korianer teentje knoflook beetje water djinten kurkuma griekse yoghurt Snij de ui en wortel fruit de ui wortel, water en de kruiden erbij 15 minuten stoven dan nog wat van de kruiden erbij en nog even pru... bekijk recept »
- 5 volle eetlepels volle yoghurt - 225 ml volle melk - 115 gram biologische bloem Gebruik hem in plaats van gewone desem of in een recept voor standaardbrood. bekijk recept »
250 g pompoenschoongemaakt gewogen 1 ui 50 g boter 1/2 el kerriepoeder 1 el gesnipperde salie 1 dl droge witte wijn 1 kippenbouillontablet zout en peper 4 el slagroom 4 el yoghurt. Smelt de boter in een pan en bak de pompoen, ui, kerrie en salie ca. ... bekijk recept »
4 perssinaasappels, 4 bananen, 4 dl. yoghurt, 1 dl. melk, 1 eetl.honing. Vruchtensap en bananen samenvoegen met yoghurt,melk en honing. Het geheel circa 2 minuten met blender mengen. bekijk recept »
20 gedroogde abrikozen 1 theezakje 20 hele amandelen 300 gr. dikke yoghurt of zure room 4 eetlepels honing 2 eetlepels gehakte pistachenoten Snijd de abrikozen open en doe ik elke abrikoos een amandel. Mix de yoghurt of zure room met de honing en bed... bekijk recept »
100 cc (ml) Bertolli olijfolie extra vergine - 15 cc (ml) citroensap - 25 cc (ml) magere yoghurt - 1 teentje uigeperste knoflook - zoutpeper - shaker Vul de shaker met de olijfolie en vervolgens met citroensap. Voeg de yoghurt en knoflook toe en... bekijk recept »
- half schaaltje magere yoghurt - 1 koffielepeltje provencaalse kruiden (AH) - 1,5 koffielepel knoflookpasta uit potje(lekker lui ben ik he??) of 1,5 knoflookteentje - zout (proeven totdat het op smaak is) - witte peper (vind ik erg lekkermijn vrie... bekijk recept »