1000 recepten met yoghurt
225 gram kikkererwten1 nacht in water laten staan1tl. zout1 tl. bakpoeder1 tl. komijnzaad1 tl. verse gehakte korianderhalve tl. cayennepeper1 teentje knoflookgeplet2 el. verse gehakte peterseliesap van een halve citroenfrituurolie4 pitabroodjespak ma... bekijk recept »
3 komkommers 3/4 liter yoghurt 6 teentjes knoflook zout en peper 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel wijnazijn vers gehakte dille Snijd de komkommer in zeer kleine blokjes en pers de knoflookteentjes. Meng alle ingredienten door elkaar. bekijk recept »
4 zure appelssap van 1 citroen2 eetlepels suiker2 eetlepels boter1/4 l water100 gr geweekte rozijnen50 gr pijnboompitten50 g gehakte amandelen1 liter yoghurt1 zakje vanillesuikersuiker naar smaak De appels schillen, het klokhuis verwijderen, ze in kl... bekijk recept »
500 g spinazie 4 eetlepels Griekse yoghurt 1 teentje knoflook 1 eetlepel citroensap zout (versgemalen) peper 1 rode ui 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels pijnboompitten mespunt gemalen komijn (djinten) Spinazie wassen en schoonmaken. Met aanh... bekijk recept »
750 ml. blue berries (of ander zacht fruit) 150 ml yoghurt stroop: 150 ml water 150 ml suiker Doe de yoghurt, berries en stroopje in een kom en goed roeren. giet het mengsel in het cakeblik en vries het in voor ca 4 uur bekijk recept »
125 gram Botter 210 gram strooisuiker (basterd) 2 eiers 250 ml. dikongegeurde jogurt (Grieks/Turks) fijngeraspte skil van een suurlemoen(citroen) 50 ml vars suurlemoensap 350 gram bruismeel (zelfrijzend bakmeel) 2,5 gram koeksoda (zuiveringszout) Str... bekijk recept »
1 citroen 250 g zachte boter 1/2 theelepel zout 250 g suiker 5 eieren 300 g zelfrijzend bakmeel 1 1/2 dl yoghurt op kamertemperatuur Beboter de cakevorm en strooi er wat bloem in, schud de overtollige bloem eruit. Rasp de schil van de schoongeboende ... bekijk recept »
500 g aardbeien 250 g suiker 1 eetlepel citroensap 1/2 l yoghurt Maak de aardbeien schoon en houd ongeveer 1/3 deel achter voor de garnering, snijd de rest klein. Breng een 1/4 l water met de suiker aan de kook en laat het 2 minuten koken. Roer de i... bekijk recept »
400 g zalmhaasjein kleine blokjes gesneden 2 el gehakte augurk 1 el gesnipperde ui 15 fijngesneden kappertjes 1 el gesnipperde bieslook 1 el gehakte peterselie 1/2 el mosterd 2 el olijfolie 1/2 el Balsamico azijn Voor de garnering: (veel) verse krui... bekijk recept »
16(let op!) gram witte bladgelatine 3,3 dl. volle yoghurt4 el. citroensap3 el. water1,65 dl. slagroom,4 eiwitten,135 gram poedersuiker.VOOR DE GARNERING: slagroomvers fruit (citroen,mango enz)3 dl. mangocoulis 1.Week de gelatine in ruim koud water.2.... bekijk recept »