1000 recepten met mozzarella
4 vijgen,250 gr. buffelmozzarella,1 ons pancetta (iets pittiger vleeswaren kan ook) verse basilicum naar behoefte ,honing,olie,citroensap Hulpmiddelen Ovenvoorverwarmt op 200gr. Je handen of bestek Hulpmiddelen - Ovenvoorverwarmt op 200gr. Je handen... bekijk recept »
Voor de vulling: 150 g gekookt rivierkreeftenvlees of scampi 1.5 eetlepel fijngesnipperde zongedroogde tomaat 1 koffielepel provencaalse kruiden 1 tomaatzonder pel en pitten en in blokjes gesneden 200 g mozzarella 1 koffielepel cayennepeper peper en ... bekijk recept »
1 kleine ui 2 bollen mozzarella (eventueel mascarpone) 1 pot spinazie (480gr.) uitgelekt 1 blik croissantdeeg (240 gr.) of evt. bladerdeeg 1 e.l. paneermeel 2 e.l. groene pesto 2 eieren 1 e.l. slagroom (niet nodig bij de mascarpone) evt. 30 gr. pijnb... bekijk recept »
8 sneden brood2 tomaten4 sneetjes gekookte ham1 koffielepel Provencaalse kruiden200 g mozzarella. - Leg 4 sneden brood op uw werkblad en beleg ze met schijfjes ham, tomaat en mozzarella. Overstrooi met Provencaalse kruiden en bedek met de resterende ... bekijk recept »
1 pakje mozzarella 4 sneden wit of lichtbruin brood enkele blaadjes verse basilicum gedroogde provencaalse kruiden 1 ei wat melk wat room 4 tomaten 1 teentje knoflook 1 sjalot olijfolie peperzout bechamelsaus: 1 eetlepel boter 2 eetlepels bloem ? l ... bekijk recept »
voor 5 tot 6 personen: 1/2 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet) 1 bol mozzarella in fijne plakjes gesneden 200 g gepelde garnalen Pastadeeg: 300 g bloem snuifje zout 3 eieren 1 eetlepels olijfolie Tomatensaus: 3 tomaten 1 sjalot 1 teentje l... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr. farfalle(pasta) 2 1/2dl tomatenpastasaus 175 g. tomaten 3 eetlepels basilicum 1/2 theelepel suiker zout 200 g mozzarellaSnij de basilicum in fijne slierten. De mozzarella in kleine blokjes. Kook in een grote pan met ko... bekijk recept »
4 platgeklopte kalfslapjes3 el olijfolie1 klontje boter1 sjalottomaten2 teentjes look1 takje tijmeen snuifje suiker1 bol mozzarellakaas20 gr gemalen parmezaanse kaaspeper en zout- Snijd elk kalfslapje in twee, peper en zout de lapjes. Zet een pan op ... bekijk recept »
400 g gerookte kalkoenborst 300 g mozzarella 4 eetlepels parmezaan 400 g tomaten 10 g boter peterselie zout peperBeboter een niet te diepe ovenschaal. Schik daarin, als dakpannetjes, schijfjes tomaat, plakjes kalkoenborst en plakjes mozzarella. Kruid... bekijk recept »
600 gr broccoli mix60 gr mozarellakaas in dobbelsteentjes gesneden400 ml gevogeltefond (bokaal)3 eetl fijngesnipperde bieslookBreng de fond aan de kook met eenzelfde volume water (400 ml) Voeg de broccolimix toe en laat gedurende 10 min zachtjes koke... bekijk recept »