1000 recepten met kwark
100 gram magere kwark2 eetlepels fijngesneden zongedroogde tomaten4 eetlepels in reepjes gesneden basilicumuitgeperst teentje knoflookextra vergine olijfoliezoutversgemalen peper1. Vermeng 100 gram magere kwark met 2 eetlepels fijngesneden zongedroog... bekijk recept »
250 gram kwark (vol) 0,25 dl room 0,2 dl halvolle melk 125 gram bosvruchtenconfituur 1/2 eetlepel citroensap 50 gram amandelschilfers 2 takjes citroenmelisse1. Mix de kwark met de room en de melk ongeveer 1 minuut tot een romige crème en schenk in ... bekijk recept »
4 sneetjes gerookte zalm 20 g Becel Gold 4 soeplepels light kwark versgemalen peper 3 soeplepels fijngesnipperde bieslook 2 bagels 0,25 komkommer 0.5 avocado 1 handvol tuinkers1. Meng 2 sneetjes zalm met Becel Gold en de kwark. Kruid met peper... bekijk recept »
1 pak appeltaartmix 6 appels elstar of andere zoete appels naar keuze 200 gr magere kwark 1 ei light abrikozenjam wat kaneel 1 handje rozijnen zoetstof naar smaak1. In een normale appeltaartpunt zitten maar liefst ca 260 calorieën. Dat doet de b... bekijk recept »
1 blik ananas of 1 verse ananas klein 1 stengel witte selder 1 theelepel curry 150 gr kwark1. snijd de ananas in kleine stukjes en laat sap wat uitlekken2. doe de heel fijn gesneden selder en curry erbij3. voeg de kwark toe en laat paar uurtjes in ko... bekijk recept »
2 worteltjes 2 augurken 1 stuk bloemkool ca 75 gram 1 stuk knolselderij 75 gram groene kruiden naar smaak ( dille,peterselie,selderij,dragon), bieslook) 100 gr mayonaise naar keuze ( ik gebruik de minder vette versie) 100 gr kwark zout en peper ... bekijk recept »
400 gram rood fruit (bosbessen, aardbeien, frambozen, bramen)3 dl vers geperst sinaasappelsap2 dl kwark25 kleine plastic champagneglaasjes1. Pureer het fruit met 2/3 deel van het sap in de keukenmachine of met de staafmixer.2. Je kunt het mengsel met... bekijk recept »
1 boeren- of hotelcake500 gr. ricotta of 750 gr. kwark2 el slagroom125 gr. witte basterdsuiker4 el sinaasappellikeur100 gr. gekonfijte vruchten250 gr. pure chocolade1 dl heel sterk gezette koffie100 gr. ijskoude boter Voorbereiding De cake horizontaa... bekijk recept »
Voor 6 personen: 250 g magere kwark 3 eidooiers 4 eiwitten 75 g suiker 2 theelepels maïzena boter om in te vetten suiker om te bestrooien enkele takjes rode bessen muntblaadjesVerwarm de oven voor op 160 °C. Vet 6 1 persoon ovenschaaltjes (ramequins)... bekijk recept »
200 g chocolade (witte chocolade) 100 g kwark (vol) 4 dl slagroom 5 blaadjes gelatine (van 3 g) 5 cl cointreau 3 eieren 150 g suiker 200 g kersen (ontpit) 2 cl wodka 2 cl kirsch 1 stokje vanille 100 g chocolade (puur)Voor de kersen de siroop aan de k... bekijk recept »