1000 recepten met kaas
1 witte boterham, 1 plak ham (schouder- als het iets pittiger moet zijn en achterham voor de zachtere smaak), plm. 1/2 tomaat, paar plakken jonge kaas, paprika en/of chilipoeder (pittiger). Snij de tomaat in dunne plakjes. Beboter de boterham, leg er... bekijk recept »
boter grove mosterd 1 rode friszoete appel 4 dikke plakken brandnetelkaas 8 sneetjes lichtbruin brood Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met boter. Was de appel en snijd hem in dunne plakjes. bestrijk 4 sneetjes brood (onbestreken kanten) heel d... bekijk recept »
Voor 4 personen 800 g. vastkokende aardappelen 1/4 liter slagroom 300 g. geraspte Parmezaanse kaas 2 uitgeperste teentjes knoflook 200 g. achterham in blokjes gesneden zout en versgemalen peper mespuntje nootmuskaat (Verstegen) 1 theelepel boter of ... bekijk recept »
100 gr cranberries300 gr verse roomkaas (Monchou)2 dl creme fraiche1 el melk4 el suiker1 el kaneelpoeder. Was cranberries, verwijder lelijke exemplaren. Snijd kaas in plakjes, verdeel over 4 ovenvaste kleine schaaltjes. Roer creme fraiche los met mel... bekijk recept »
100 grcranberrys,300 gr,mon-chou licht en luchtig(andere roomkaas kan ook)2 dl creme fraiche,1 el.melk,4el.suiker,1el. kaneelpoeder Verdeel de mon chou over 4 kleine ovenvaste schaaltjes.Roer de creme fraiche los met de melk en verdeel over de kaas.V... bekijk recept »
600 gr kookvaste aardappelsbv charlotteof beter nog "rattes" - 1 dikke ui van ongeveer 200 gr - 300 gr gerookt spekniet te fijn gesneden - boter - 1/2 dl droge witte wijn - 1 Reblochon van circa 200 gr - 6 el room - zout - 4 niet te dunne sneden gedr... bekijk recept »
8 Visfilets (tong of schol)- Peper en Zout - 100gr.verse Roomkaas (of boursin) - 1 dl Slagroom - wat fijngemaakte Venkelzaadjes en Dragon - 200 gr. Portsalut of Kernhem in dunne plakjes - 2,5 dl Bechamelsaus - 50 gr Roquefort (of andere blauwschimmel... bekijk recept »
1 bloemkool300 gram gehakt1 eetl. zonnebloemolie1 prei1/2 eetl. mosterd2 eetl. zure roompeperzout1/2 theel. oreganogeraspte belegen kaas Verhit de olie en bak het gehakt rul. Voeg de prei hieraan toe en bak deze even mee. Voeg de mosterd, zure room e... bekijk recept »
VOOR DE MACARONI: 450 gr macaroni of penne1 el olijfolie25 gr roomboter25 gr bloem300 ml melk1/2 tl gedroogde chilivlokken of een paar druppels tabasco3 el slagroom2 tl Franse mosterd1 teen knoflook(geperst)1 tl paprikapoeder125 gr cheddarkaas(gerasp... bekijk recept »
Opstijftijd minimaal 2 uur !!! 500 gr rundergehakt 100 gr Danish Blue of Roquefort 2 eetlepels bieslookgesnipperd 2 theelepels sambal oelek 1 theelepel Worcestersaus 1 theelepel zwarte peper 1 theelepel zout 1 theelepel mosterd Verwarm een oven voor ... bekijk recept »