1000 recepten met kaas
Voor het pannekoekenbeslag: 250 gr. bloem 1 theelepel zout 2 eieren 6 dl. melk 1 grof geraspte courgette 4 eetlepels fijngeknipte bieslook. voor de vulling: 2 in reepjes gesneden teentjes knoflook 2 eetlepels balsamico-azijn 1 theelepel suiker ... bekijk recept »
500-600 g kalfsgehakt 4 tenen knoflookheel fijngesneden Fijngeraspte schil van 2 citroenen 3 el fijngesneden peterselie 55 g blauwe kaas 30 g zachte boter 2 el fijngenipte bieslook 1 rode ui in dunne ringen scheutje olie 4 ronde maisbroodjes slablaa... bekijk recept »
6 tortilla's 1 el mierikswortel 6 el halvanaise 6 el zure room 300 gram kalkoenfilet 100 gram old amsterdam in flinters 1 rode ui in halve ringen eikenbladsla het sap van 1 citroen peper en zout. Peterselie fijngesneden. Bak de tortilla in een koeken... bekijk recept »
Een blok jonge kaaskleine augurkjescocktailworstjestouwdikke naaldkrop sla. Snijd het blok kaas in kleine blokjes. Snijd de augurkjes en de cocktailworstjes door de helft. Maak een dubbele knoop in een stukje touw en laat een stukje van ongeveer 10 c... bekijk recept »
2 takjes peterselie - 2 uien - 2 gewelde pruimen - 5 zwarte olijfen zonder pit - 300 gr kipfilet - 2 eetlepels olie - 1dl gezeefde tomaten - 1,5 eetlepel piccalilly - 50 gr rozijnenzoutpeper - 3 eieren - 2 eetlepels panneermeel - 10 plakken gesneden ... bekijk recept »
4 stukjes feta 1 groene paprika rodezongerijpte tomaten oreganotabasco of zwarte peperolijfolie Doe de feta ? kaas in een ovenvaste schaal of in vier aparte schaaltjes (persoonlijk leuker). Schenk er de olijfolie over die je hebt aangelengd met een s... bekijk recept »
1 stronk Bleekselderij 250 ml Zure room 200gr Geraspte kaas Bak de schotel af in het midden van de oven, tot de kaas goudbruin is geworden. Op 200 graden voor ongeveer 10-15 minuten. bekijk recept »
150 g aubergine, 1 1/2 eetlepel olie, 250 g zachte Franse geitekaas (Bettinne Blanc), 1 1/2 eetlepel droge witte wijn, 2 theelepels citroenrasp (Baukje), 10 sprietjes bieslook, lamsbout van ruim 2 kg (zonder botzodat een mooie opening voor de vulling... bekijk recept »
800 g zalmfilet 2 wortelen 1 venkelknol 1 zwarte radijs 1 raapje 2 takjes selder 1 bosje radijsjes 3 lente-uitjes 2 dl balsamicovinaigrette zout peper 150 g Parmezaanse kaas 3 bosjes peterselie 5 cl olijfolie (extra vierge De filet in vier even grote... bekijk recept »
12 sneetjes oud brood zonder korst60 gr boter200 gr geraspte kaas3 eieren5 dl melk peperzout1 el provencaalse kruiden en 1/2 thl knoflookpoeder. Bestrijk een oven schaal met boter evenals de sneetjes brood. Leg een laagje brood in de oven schaal. Men... bekijk recept »