1000 recepten met kaas
3 uien 2 aardappelen (Bintje) 1 preiwit 1 stengel groene selderij 10 dl water 60 g boter (bakboter) 1 takje tijm 1 blaadje laurier peper zout 4 beschuiten 40 g kaas (gemalen) De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken. Een derde van de... bekijk recept »
50 ml.olijfolie 2 teentjes knoflookfijngesneden 3 sjalotjesgesnipperd 250 gr. kastanjechampignonsin vieren 150gr. oesterzwammengrof gesneden 200gr. risottorijst 200ml. witte wijn 500ml. groentebouillon 200gr. Franse blauwschimmelkaas 200ml. kookroom ... bekijk recept »
1 gewone ui 4 rode uien 1 teen knoflook 100 gr. shii-takes (Chinese champignons) 4 el olijfolie 400 gr risottorijst 2 tl chilipoeder 1 dl witte wijn 1 el verse tijmblaadjes ? liter kruidenbouillon (van tabletten) 50 gr hazelnoten 100 gr blauwschimme... bekijk recept »
Voor de risotto: 2 gesnipperde uitjes 300 gr risottorijst 9 dl bouillon 1 pak diepvriesspinazie 75 gr geraspte Parmezaanse kaas. Voor de omelet: 4 eieren 1 dl kookroom 1/3 fijngehakte rode peper 2 el fijngehakte bieslook 100 gr roquefort 150 gr ongez... bekijk recept »
4 stronkjes witlofplakje van uiteinden, 2 theelepels citroensap, 1 kleine uigesnipperd, 2 eetlepels olijfolie, 350 gram risottorijst, 1 liter hete kippenbouillon, 75 ml droge witte wijn, 30 gram boter, 60 gram grof geraspte parmezaanse kaas, zout en ... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 2 sjalottengesnipperd 200 g paddestoelenmelangegrofgesneden 300 g risottorijst 150 ml witte wijn 750 ml bospaddenstoelenbouillon (van 2 tabletten)of kippenbouillon 125 g mascarponeverse kaas 2 eetlepels tijmblaadjes (zakje a 15 ... bekijk recept »
1 bouillontablet 1 klein blikje tomatenpuree 1 flinke el boter 1 uigesnipperd 2 el peterseliefijngeknipt 125 g achterhamin reepjes 250 g rijst 1 laurierblad 1 tl gedroogde tijm 100 g geraspte belegen kaas Breng 5 dl water aan de kook en los het bouil... bekijk recept »
750 g erwten 1 sjalot 2 tl olie, 300 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 750 ml groentebouillon zout en peper 400 g courgette 150 parmezaanse kaas geraspt 2 stengels verse tijm. Hak de sjalot fijn en stoof in een pan met olie glazig. Voeg de rijs... bekijk recept »
1 envelopje saffraandraadjes 4 dl vleesbouillon 1 ui 40 gram boter 1 gedroogd chilipepertje 1 teentje knoflook 200 gram aborio of paprijst 25 gram(versgeraspte)Parmezaanse kaas zout peper Week de saffraan ca. 5 minuten in ? dl bouillon; Pel en rasp d... bekijk recept »
1 sjalotje1 teentje knoflook2 trostomayen1 el olijfolie75 gram zilvervliesrijst1,5 dl kruidenbouillon100 gram doperwten (liefst verse gekookte maar diepvries kan ook)zoutpeper30 gram rucola25 gr. geraspte parmezaanse kaas. Pel en snipper de sjalot en... bekijk recept »