1000 recepten met kaas
4 peren 8 theelepels of 2 eetlepels honing 100 gram brie of zachte geitenkaas Verwarm de grill voor. Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Leg steeds 2 halve peren naast elkaar op een bordje. Leg er dunne plakjes kaas op ... bekijk recept »
250 gr blauwe kaas 1 el creme fraiche 2 kleine eiwitten voor het ruimeldeeg Klop de eiwitten luchtig. Doe de kaas in een kom en prak het lichtjes met een vork. Voeg eiwitten en creme fraiche toe en meng alles grof. Breng het smaak met wat zout en ... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg 1 ei 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte bieslook 100 gram Franse kaas 100 gram gerookte zalm boter zout en peper Meng de franse kaas met zalm, peterselie, zout en peper door elka... bekijk recept »
- 4 plakjes bladerdeeg(diepvries) - 3 bosuitjes - 1 bakje oesterzwammen (150g) - 1 eetlepel boter of margarine - 2 eetlepels droge witte wijn - 2 theelepels tijm - 2 eetlepels paneermeel - 100 g geraspte oude kaas (zakje a 150g) - 3 eieren - 1/2 bek... bekijk recept »
225 gram kruimeldeegVoor garnering : verse peterselieschijfjes tomaatVoor de vulling : 1 1/2 theelepel olie115 gram gehakt1 1/2 theelepel vers gehakte tijm1 kleine stengel prei in ringenzout en zwarte peperVoor de kaassaus : 1 eetlepel boter1 eetlepe... bekijk recept »
ca. 250 gram kalfslende verszonder vet Tete de Molene kaas (mag ook andere) 1 tl grove mosterd 2 el pijnboompitten even geroosterd fijne kappertjes zeezout fleur de sel peper en zout 1 el mayonaise 250 gram creme fraiche 1 bosje bieslook. Snij zeer f... bekijk recept »
4 plakjes diepvries bladerdeeg8 ansjovisfilets4 eetl. melk2 eieren2 eetl. creme fraiche1 theel. fijngehakte dillepeper50 gr. Grof geraspte jonge Goudse kaas Bekleed 4 aluminium wegwerp bakvormpjes met het bladerdeeg. Snijd de randen bij en rik gaatje... bekijk recept »
Voor het deeg: 230 gr. bloemzout85 gr. boter30 gr. versgeraspte Parmezaanse kaas. voor de vulling: 350 gr. rode ui in dunne ringen30 gr. boter1-2 eetl. suiker1 dl. rode wijn200 gr. roomkaas1 1/2 dl. creme fraiche1 eizoutpeper1/4 theel. versgeraspte n... bekijk recept »
400 g gerookte zalmsnippers1 bosuitje2 takjes basilicum4 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap1 eetlepel rode peperbesjeszoutpeper1/4 komkommer100 g blauwe kaas Hak de zalmsnippers in blokjes. Hak de bosuitjes en basilicum fijn. Klop een dressing... bekijk recept »
4 rundvlees tartaartjes oude kaas geraspt (100 gram) Oude kaas 4 plakken 2 (vlees) tomaten Italiaanse kruiden Knoflook 2 tenen (geperst) Bakboter Smelt de boter in de pan. Bak de tartaartjes in 5 minuten bruin aan beide zijden. Leg op ieder tartaartj... bekijk recept »