1000 recepten met kaas
-1 el boter -1 ui (in ringen gesneden) -1 prei (in ringetjes) -2 tenen knoflook (gepeld en gehalveerd) -1 liter kippenbouillon -een paar takjes verse peterselierozemarijn en tijm -100 g korsten van harde kaas (uiteraard zonder plastic of paraffine) v... bekijk recept »
2 eetl olijfolie 2 sjalotjes gesnipperd 250 gr risottorijst 100 ml droge witte wijn 750 ml kokende groentebouillon van 1 tablet 20 gr boter 40 gr verz geraspte parmezaanse kaas naar smaak zout en versgemalen peper Verwarm de olijfolie in een ... bekijk recept »
1 grote ui 2 teentjes knoflook 1-2 el olijfolie 25 gr boter 300 gr risottorijst 9 dl kippenbouillon (blokjes) 1 dl droge witte wijn 1 el gehakte peterselie (naar wens) 40 gr geraspte (Parmezaanse) kaas peper en zout Pel en snipper de ui en de kn... bekijk recept »
1 kleine ui 150 gr kastanje champignons 3 el olijfolie 150 gr arboriorijst 3 dl kippenbouillin zout en peper 50 gr geraspte oude kaas Ver hit de olie en bak ui en champignons ca. 3 min. Voeg rijst toe en roer alle korrels tot ze glanzen van de olie S... bekijk recept »
500 g kabeljauwfilet (of een andere witte vissoort) gaar gesmoord in boter en gevlokt 450 g champignonsoep uit blik min of meer 100 ml water 1 grote pak kaas en uien chipsverkruimeld 100 g Cheddar kaas of belegen Goudse kaasgeraspt 1. Meng water door... bekijk recept »
250 gram macaroni6 tomaten200 gram belegen kaas1 blikje geconcentreerde champignonsoep1 eetlepel worchestersaus3 eetlepels melkpepercorn flakesboter Kook de macaroni in 15 minuten in water met een beetje zout gaar. Giet ze af en spoel na met koud wat... bekijk recept »
-75 g boter -300 g uien (in smalle ringen gesneden) -1/2 el suiker -1 el bloem -2 th lepels tomatenpuree -1 dl pils -1 liter vleesbouillon -1 klein dun stokbroodjein dunne plakken en geroosterd -100 g extra belegen korstloze Goudse kaas in dunne plak... bekijk recept »
4 bloedsinaasappels 1 grapefruit 4 ronde kleine geitenkaasjes 2 witte boterhammen 4 vellen filodeeg olijfolie honing bieslook Gemengde sla lichtzoete sladressing Leg op ieder rondje brood een geitekaasje. Drup hierop wat honing en wat geknipte bieslo... bekijk recept »
150 gr. kaas (kernhemjonge of licht belegen geitenkaas)bloem1 ei1 el melk4 el paneermeel2 el olijfolie2 el boter2 el gehakte hazelnotentakje basilicum. De saus: 4 el. honing1 tl citroensap4 el slagroom. Maak eerst de saus: verwarm de honing in een ... bekijk recept »
8 halve walnoten (Qualinodoosje van 50 g) 1 el honing 1 tl citroensap (knijpflesje) 2 rijpe handperen (bijvoorbeeld Conference)geschild en elk in vier parten 125 g gorgonzolain vier stukjes 1 rol soigon geitenkaas van 250 gin vieren 1 punt roombrie C... bekijk recept »