1000 recepten met kaas
1 voorgebakken ciabatta (250 g) 200 g Edammerkaas (stuk a ca. 600 g) 100 g Friese nagelkaas 100 g mosterdkaas 2 peren 4 gedroogde vijgen (pakje a 250 g) Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Ciabatta afbakken volgens gebruiksaanwijzing.... bekijk recept »
100 gr pecannoten2 eetl mascarpone150 gr gorgonzola3 eetl suiker1 theelepel gemalen chilipeper Meng de mascarpone met de gorgonzola en vorm er balletjes van. Rooster de noten met de suiker en de chili tot ze lekker krokant zijn. Plak 2 noten tegen el... bekijk recept »
1 el appelstroop1 el rode port? el balsamicoazijn1 el walnotenolie1 blikje druiven op siroop12 halve walnoten200 gram pittige harde kaas naar keuze Kaas ontdoen van korst en in repen snijden. Repen over 4 borden verdelen, druiven en walnoten erom hee... bekijk recept »
8 verse vijgen 1 rijpe peer 2 handenvol rucolasla of tuinkers 50 gr Parmezaanse 8 plakjes pancetta Voor de vinaigrette: 4 eetl olie voor koude gerechten 1 eetl balsamicoazijn 1 dessertl vloeibare honing zeezout en peper uit de molen Zie boven bekijk recept »
Olie om in te vetten 1 kg vastkokende aardappelen zout 100 g boter 1 bekertje creme fraiche (125 ml) 1 el honing 3 eieren 1 tl fijngehakte verse tijm 150 g geitenkaas Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. ... bekijk recept »
2 struikjes witlof 1-2 takjes tijm 50 gram mascarpone 50 gram geraspte geitenkaas (versgemalen) peper 1 1/2 el (sinaasappelbloesem)honing 2 el pijnboompitten 1 el (olijf)olie verwarm de grill voor op de hoogste stand. vet de bakplaat van de ov... bekijk recept »
INGREDIENTEN: 225 gram kruimeldeegverse peterselieschijfje tomaat(garnering) sla om te serveren. VOOR DE VULLING 1 ? tl olie115 gram gehakt1 ? tl tijm1 kleine stengel prei in ringetjeszout en peper. VOOR DE KAASSAUS: 1 el boter1 el bloem1,2 dl melk3... bekijk recept »
12 dunne plakken ham 175 gr magere roomkaas met knoflook en kruiden 1 bosje bosuitjes 4 selderijsstengels 6 el creme fraice 6 el Parmezaanse kaasgeraspt zout en peper Snijd de selderij in drie gelijke stukken. Leg een stukje selderij in een plak ha... bekijk recept »
4 taartbodempjes in brokkeldeeg400 gr Brusselse kaas2 malse peren1/2 l witte wijnsap van 1/2 citroen, 1 scheut vers geperst sinaasappelsap, 1 pijpje kaneel1/2 kg bladspinazie, 100 gr roomboterBiersaus: -1 flesje Kriek -2 dl kippenbouillon of -fond -... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg(diepvries) 3 bosuitjes 1 bakje oesterzwammen (150 g) 1 eetl boter of margarine 2 eetl droge witte wijn 2 theel tijm 2 eetl paneermeel 100 gr geraspte oude kaas 3 eieren 1/2 bekertje cr?me fraiche (a 125 ml) peper 1/2 eetl boter o... bekijk recept »