221 recepten met speklapjes
1 pak broodmix (= ongeveer 8-12 broodjes) 4 magere speklappen 1 kopje ketjap Manis 1 eetlepel tomatenketchup Knoflook naar smaak (1 of 2 teentjes) Zout en peper Maak een bolletje ter grootte van een pingpongbal en maak het zo plat mogelijk. Doe de v... bekijk recept »
Marineren: 2 uur Bereiden : 2,5 uur ------- Totaal 5 uur ca. 1,5 kg mager spek (speklapjes aan een stuk) met zwoerd Marinade: 1 eetlepel gemalen steranijs 1 eetlepel gemalen kaneel 1/2 theelepel komijn 1/2 theelepel kruidnagel 3 plakjes gemberwort... bekijk recept »
250 g fazantenfilet250 g varkensgehakt200 g kalfslever10 plakken gerookt spek3 tenen knoflook2 kl tijm0.5 el salie (gehakt)1 ei100 g broodkruim50 g hazelnoten70 g gedroogde cranberry5 jeneverbessen0.25 kl nootmuskaat100 ml portoolijfoliepeperzoutterr... bekijk recept »
4 fazantfilets 500 ml witte wijn 12 dikke sneden gerookt spek Voor de vulling: 250 g gemengd gehakt (varkens/rund)50 g gevogeltelever 1 sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook 1 ei 1 snede wit brood, verkruimeld en in melk geweekt 2 el hazelnoten, geha... bekijk recept »
250 gram rijst500 gram hamlappen, in blokjes1 theelepel gemberpoeder (djahé)6 eetlepels arachide- of zonnebloemolie1 ui, gesnipperd4 teentjes knoflook, fijngehakt8 eetlepels ketjap manis1 bakje boemboe voor nasi goreng1 theelepel sambal oelek1... bekijk recept »
2 speklapjes, in dunne reepjeszout en versgemalen peper1 eetl. gedroogde oregano2 eetl. olie1 ui, gesnipperd300 g risottorijst700 ml hete bouillon van 2 kippenbouillontabletten2 preistengels, gewassen en in flinterdunne ringetjes100 g geraspte Parmez... bekijk recept »
1 kg mager buikspekvlees zonder zwoerd (speklapjes in een stuk) 25 g zout 1 el gemalen peper 100 ml droge witte wijn 250 g reuzel (gekocht ? of van de vorige keer) Optioneel: ? tl karwijzaad Hulpmiddelen Aardewerken pot of grote kom (eventueel van p... bekijk recept »
Pond speklapjes pond runderlappen (met randje vet) pond varkenslappen 3 teen knoflook 1 rode paprika 1 groene paprika 2 uien pond tomaten 1 venkelknol (hoeft niet) blik wortel/doperwten (evt. wortel vers) blikje spersiebonen (evt. vers) blik bruine b... bekijk recept »
1,5 blik jonge kapucijners (of 500 gram verse kapucijners). 150 gram spekreepjes. stroop. zout. Voorbereiding Als je verse kapucijners neemt deze 12 uur in 1,5 liter water met wat zout laten weken. Bereidingswijze Doe de kapucijners met het vocht en ... bekijk recept »
2 speklapjes zonder zwoerdin kleine blokjes gesneden 300 gr snijbonenpunten en &primedraden&prime verwijderd 3 eetl olijfolie 2 tenen knoflookfijngehakt 1 Spaanse peperzonder zaad en in ringetjes gesneden 1 grote rode uiin repen gesneden 2 stengels b... bekijk recept »