221 recepten met speklapjes
Varken: Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste spek soort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar. Krokant uitgebakken geeft het zwoerd een extra lekkere smaak aan het vlees.2 x 3 struikjes witlof ((ca. 650 g), in de lengte gehalveerd) 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries) 2 beschuiten (verkruimeld) 3 el olijfolie 400 g speklapjes (recht) 2 el bloem 2 uien (in dunne halve ringen) ... bekijk recept »
1 zak aardappelen (kilo-tje iets kruimig, gehalveerd) 1 komkommer 1 teen knoflook (geperst) 250 ml Griekse yoghurt (beker a 500 g) 1 bakje cherrytomaten ((250 g), gehalveerd) 1 schaal speklapjes (gekruid (ca. 390 g)... bekijk recept »
1 kg aardappelen (kruimig) 4 speklapjes 2 el vleeskruiden 100 g boter 1 bloemkool (in plakken) 2 zoete uien (in parten) 1 Groninger (metworst (pak 2 stuks), in dunne plakjes)1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine ... bekijk recept »
4 grote kruimige aardappels (a ca. 150 g) 1 ui 1 appel (bijv. Elstar) 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 schaaltje speklapjes (a la minute, gemarineerd (ca. 370 g)) 1 schaaltje geraspte bietjes (400 g) 1 bekertje crè... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 400 g speklapjes 1 snufje zout 1 snufje peper 3 el grove mosterd 50 g boter 800 g Hollandse wokgroenten 4 el peterselie1. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. 2. ... bekijk recept »
1 zakje aardappelpuree à la minute (pak a 3 zakjes) 1 schaaltje geraspte bietjes (400 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 1 appel 1 el boter 1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute (ca. 300 g)1. Bietjes in pa... bekijk recept »
8 speklapjes (a la minute) 6 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 1 tl chilipeper (molen 26 g) 1 el paprikapoeder (mild) 1 tl gedroogde tijm 1 schaal maiskolven (2 stuks)1. Bestrooi de speklapjes aan beide zijde... bekijk recept »
300 g snelkookrijst 1 schaal sugar snaps (200 g) 4 speklapjes 3 el zonnebloemolie 1 zakje Japanse teriyakisaus (160 g) 1 schaaltje shii-takepaddestoelen (100 g) 1 zakje peen julienne (150 g, koelvers) 1 zakje bosuitj... bekijk recept »
300 g witte rijst 350 g speklapjes tandoori 1 struik paksoi 2 el oosterse wokolie 350 g atjar tjampoer 240 ml wok essentials sweet& sour 3 tl sambal oelek1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de ... bekijk recept »
1 1/2 kg aardappelen kruimig 50 g boter 2 x 2 pakken speklapjes 1 zak stamppotgroente oud-Hollands (400 g) 2 uien, in ringen 150 ml halfvolle melk, warm1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ... bekijk recept »