221 recepten met speklapjes
Varken: Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste spek soort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar. Krokant uitgebakken geeft het zwoerd een extra lekkere smaak aan het vlees.500 g kruimige aardappelen 500 g zoete aardappelen 2 friszoete appels (bijv. jazz) 2 uien 50 g boter 250 g gerookt ontbijtspek (stukje) 1 el grove mosterd1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe deze in een ruime... bekijk recept »
500 g speklapjes (recht) 3 el Dijon mosterd (potje 215 g) 4 el bloem 50 g boter of margarine 1 zak kruimige kookaardappels (voordeelzak 800 g) 2 uien (in halve ringen) 1 spitskool (in smalle repen) 2 appels ... bekijk recept »
2 el honing 4 el grove Zaanse mosterd 2 el walnotenolie 8 speklapjes a la minute 2 takjes rozemarijn 500 g witlof 2 sinaasappels1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing, mosterd en de helft van de olie en bestrijk de speklappen m... bekijk recept »
1 bos radijs ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 1 stukje komijnekaas (75 g) 1 zakje peen julienne (150 g) 4 el sladressing yoghurt (fles a 450 ml) 1 zakje veldsla (75 g) 250 g gemarineerde speklapjes à la minute... bekijk recept »
50 ml rode port 450 g speklapjes 5 takjes verse tijm 1 teen knoflook 300 g kipfilet 2 el olijfolie 250 g kastanjechampignons 18 plakjes katenspek 50 g pistachenoten (bakje 95 g) 1 ei1. Snijd speklapjes in stukjes. Meng de spekl... bekijk recept »
500 g rettich geschild 4 el vloeibare margarine 2 el honing platte peterselie 1 el witte wijnazijn 4 speklapjes zonder zwoerd 1 sinaasappelSnijd de rettich in blokjes van 1.5 cm. Verwarm de helft van de vloeibare margarine in een koekenpan, voeg de ... bekijk recept »
1 ui (gesnipperd) 2 eetlepels boter 1 zak rösti (diepvries, 600 g) 8 speklapjes (a ca. 100 g) 4 appels (bijv. goudrenetten) 1 bak geraspte bietjes ((400 g), uitgelekt)1. In koekenpan ui in 1 el boter fruiten. Rösti ... bekijk recept »
2 speklapjes 2 eetlepels grove mosterd 4 eetlepels paneermeel 2 eetlepels boter 1 bak aardappelpuree (vers, 550 g) 1 zak wijnzuurkool (Riesling, 250 g) 4 gewelde abrikozen (, in reepjes)1. Speklapjes met mosterd bestrijken.... bekijk recept »
1 schaal magere speklapjes (400 g) 1 eetlepel kerriepoeder 2 eetlepels boter 1 ui (in halve ringen) 1 zak kookaardappelen (kruimig (800 g)) 1 zak zuurkool (500 g) 1 rode paprika (in blokjes) 150 ml melk 2-3 ee... bekijk recept »
1 el sushigember 4 el char siu saus 1 tl chilivlokken 2 el limoensap 600 g speklapjes1. Snijd de sushigember fijn en meng in een schaal met de char siu saus, chilivlokken en het limoensap. Voeg de speklapjes toe en laat minimaal 8 uur afgedek... bekijk recept »