Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Zalm `Wellington`

Zalmfilet (50 a 100 g per persoon), Mager gerookt spek (plakjes) (Diepvries)bladerdeeg Citroensap Zoutpeper en groene tuinkruiden (peterseliedillemarjolein) Boter Kruid elk portie zalm met wat zout en peper uit de molen. Leg op elk plakje bladerdeeg ... bekijk recept »

SALMOU SALU TEMPERA (Gekruide Zoute Zalm)

1,5 kg gedroogde gezouten zalm 3 middelgrote uien 1 kopje witte wijnazijn 3 eetlepels olie 1 grote spaanse peper of naar smaak promente 2 (of meernaar smaak)teentjes knoflook 1 eetlepel groene kappertjes. Dep de zalm droog, verwijder alle graten en s... bekijk recept »

Zalm Met Tomaat En Avocadodressing

4 moten zalm2 limoenenzout zwarte peper1 mespunt paprikapoeder1 rijpe avocado2 trostomaten1 rode spaanse peper4 takjes tijm6 eetlepels olijfolieZalm droog deppen met keukenpapier en met rest van olie bestrijken. Zalm op hete barbeque of grill in ca 5... bekijk recept »

Oudjaarrecept Gravad Lax

600 gr gefileerde zalm 2 el zout 2 el suiker 2 tl gekneusde peperkorrels 2 el brandewijn 2 el verse dille Meng alles behalve de zalm. Bestrijk de zalm (huidzijde beneden)met het mengsel. Daarna de zalm omdraaien en ook de andere kant goed insmeren me... bekijk recept »

Tartaar Van Gemarineerde Zalm En Dille

200 g verse zalm 50 g gerookte zalm 1 bokaaltje donkerkleurige viseitjes (zwart) Voor marinade: 2 koffielepels korrelmosterd 1 koffielepel suiker 1 eetlepel wijnazijn 1 citroen 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel tomatenketchup peper en zout paprikapoede... bekijk recept »

Tartaar Van Gemarineerde Zalm En Dille

200 g verse zalm 50 g gerookte zalm 1 bokaaltje donkerkleurige viseitjes (zwart) Voor marinade: 2 koffielepels korrelmosterd 1 koffielepel suiker 1 eetlepel wijnazijn 1 citroen 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel tomatenketchup peper en zout paprikapoede... bekijk recept »

Gepocheerde zalm met komkommer

Voor 10 personen: zalm of zalmforel van 1500 gram 3 citroenen 1 kleine komkommer 1 liter visbouillon (uit een potje of van blokjes) 10 takjes peterselie veldsla bosje bieslookWas de zalm en dep ze droog. Snijd de citroenen in dunne plakjes en halveer... bekijk recept »

gemarineerde zalm

300 gram zalm peper en zout 1 eetlepel acaciahoning 1 dl frambozenazijn 1/2 sap van een miloen 2 dl olijfolie dille 1. 1:Snijd dunne plakjes verse zalm.Snijd ze niet dikker dan gerookte zalm.2. Kruid je bord met peper en zout en leg er de fijne pl... bekijk recept »

Trio van zalm

500 gram gerookte zalm 1 kilo verse zalm 1à2 koffielepel mosterd 2 soeplepel mayonaise 1 soeplepel ketchup 10 stengeltjes platte peterselie 10 takjes dille 2 sjalot 2 limoen tabasco worchester saus room zout peper 1. Zalmtartaar :2. Snijd... bekijk recept »

Zalm met limoensaus

Voor 4 personen: 300 gram zalmfilet 1 eetl. tequila 1 eetl. limoensap 1 eetl. zure room 1 eetl. fijngehakte peterselie 1/2 koffielepel gerapste limoenschil zout en witte peper enkele plakjes citroen, limoen en peterselieLeg de zalm in een glazen scha... bekijk recept »

Pagina 8 van 100