1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.1 klein kalfsgebraad 1 l witte wijn 2 uien kruidnagel peper zeezout tijm laurier peterselie 300 g gemengde primeurgroenten: boontjes, worteltjes, erwtjes, jonge prei... olijfolie ‘extra vierge’ peper zout xérèsazijn 1 blikje tonijn in eigen na... bekijk recept »
1 blik tonijn op eigen nat 3 augurken 1 eetlepel verse gehakte tuinkruiden 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel ketchup 1 theelepel gehakte venkelzaadjes 20 soesjes1. Laat de tonijn grondig uitlekken. 2. Snipper de augurken zeer fijn. 3. Meng de mayonai... bekijk recept »
1 blik tonijn in eigen nat 4 eetlepels tomatensaus 50 g olijven (zwarte ontpitte) tijm peper 220 g bloem 1 dl water zout geraspte gele schil van 1 citroen 30 g Solo 1. Kneed de ingrediënten van het deeg samen goed glad en laat 30 minuten rusten.... bekijk recept »
400 g verse tonijn zonder vel en graten 2 fijngehakte sjalotten 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 limoensap zout roze peper wasabi 1 eetlepel basilicum 2 eetlepels olijfolie 1. Snij de tonijn fijn, bij voorkeur met een keukenmes. 2. Meng de s... bekijk recept »
1 bussel jonge wortelen 100 g lange witte radijzen 600 g rode tonijnfilet 1 bosje notensla 2 eetlepels extra vergine olijfolie 50 g pijnboompitten 100 g groene asperges 50 g babymaïs 150 g gele en groene courgettes 1. Maak de primeurs schoon en ... bekijk recept »
zout en peper 1 eetlepel Solo 250 g prinsessenboontjes 4 moten tonijn van 220 g elk en 3 cm dik Bertolli extre vergine 2 eieren 2 teentjes knoflook citroen (fijngesneden zeste van een halve citroen) 1. Kook de eieren hard in 10 minuten, pel ze en... bekijk recept »
400 g provencaalse groenten 600 g tonijn Solo Vloeibaar 3 takjes peterselie 2 eetlepels water 4 eetlepels light room zout 1 bosje basilicum 1 eetlepel citroensap 4 vellen brikdeeg peper 1. Snij de tonijn in plakken van 1,5 cm dik.2. Leg deze op ... bekijk recept »
600 g tonijn filet 4 takjes peterselie 200 g pasta broodkruim 50 g kervel 2 takjes dille 4 takjes basilicum 4 eetlepels pesto 2 dl Solo Delfine Solo vloeibaar 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 180°. 2. Maak de groene kruiden schoon, voeg he... bekijk recept »
300 gr. rijst, voorgekookt 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Vis 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel sesamzaadjes 2 pepers, niet te pikant 4 stukken tonijn a 180 gr 1 koffielepel gehakte gember 0.75 dl sojasaus 1. Haal de tonijn door de olijfolie en... bekijk recept »
1 p.p Vul champignon 50 gr tonijn in eigen nat 0,5 teentje look 1/4 ui 1 lepel roomkaas boursin 1 lepel geraspte kaas 1. Haal de steel uit de chapignon en hol de champignon uit, plaats deze gedurende 5 min onderste boven in de oven 180gr.2. Snipp... bekijk recept »