1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.2 grote aardappelen (gaargekookt en fijngestampt) 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie 2 eieren (geklutst) 1 blikje tonijn loempiavelletjes (diepvries) peper of harissa en zout naar smaak zonnebloemolie Bak ze vervolgens in een laagje hete zonneb... bekijk recept »
1 rode ui ? 2 (roma)tomaten ? 8 zwarte olijven zonder pit ? 6 eetlepels (yoghurt)slasaus ? 1 1/2 eetlepel olijfolie extra vierge ? 3 theelepels rode wijnazijn ? zout ? (versgemalen) peper ? 2 blikjes tonijn naturel (a 185 g) ? 8 shoarmabrood... bekijk recept »
2 bagels 1 blikje tonijn op olie (netto 200 g) 1/2 bakje Griekse yoghurt (a 150 ml) 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel fijngeknipte dille of bieslook zout versgemalen peper 2 tomaten Giet de tonijn af. Roer de yoghurt los met de mayonaise, 3/4 eetlepel ... bekijk recept »
2 blikjes tonijn in groenten, 1 theelepel mosterd 1 theelepel margarine 3 theelepel ansjovispasta 1 eetlepel Tomatenketchup 1 teentje knoflook dilleoregano. Meng alle ingredienten door elkaar. Serveren met per persoon 2 groentelepels macaroni en een ... bekijk recept »
ruim 1 pond kabeljauwfilet 1 blikje tonijnstukjes op wateruitgelekt 1 blikje ansjovisfiletuitgelekt 2 flinke el kappertjes een half potje zwarte olijven zonder pituitgelekt 1 flinke el verse Italiaanse kruidenmixgehakt 2 el fijngehakte peterselie 2 g... bekijk recept »
50 gram zwarte olijven 2 tonijnfilets peperzout 1 eetlepel olie 1 eetlepel Balsamico-azijn 1 eetlepel basilicum (diepvries) Ontpit de olijven eventueel en halveer ze. Bestrooi de tonijn met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak h... bekijk recept »
Gemengde salade 4 á 500 gr. verse tonijnop kamer temperatuur. 2 dl anarchide of zonnebloemolie wasabi donkere Japanse soja franse mosterd suikerwater zwarte peper Gemengde sla in een kom goed door de dressing scheppen en even laten rusten, late... bekijk recept »
1/3 blikje tonijn-in-water (tonijn-in-olie kan ookmaar dan moet er minder olie in het sausje) kropsla 1 sjalot 1 grote tomaat 1½ eetlepel zoetzure augurk of komkommer teen knoflook olie + azijn zout+ peper Bedek een schaaltje of niet te ... bekijk recept »
Voor de pesto: 85 gr. verse basilicumblaadjes 55 gr. geroosterde pijnpitten 1 teentje knoflook 1,75 dl. olijfolieextra vierge zout Voor de tonijntartaar: 200 gr. verse tonijnfijngehakt 1 limoen of citroenalleen het sap 1 kleine rode uifijngehakt 30 g... bekijk recept »
400 gram geschilde aardappelen 1 venkelknol 1 eetlepel zilveruitjes 1 blikje tonijn naturel 1 eetlepel kappertjes 2 eetlepels tomatenketchup 1 theelepel paprikapoeder peper zout 2 eieren 2 eetlepels creme fraiche 75 gram geraspte kaas. Snijd de schoo... bekijk recept »