1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.500 g verse tonijn 500 g krielaardappeltjes in de schil 3 eetlepels olijfolie extra vierge 2 tenen knoflook (plakjes) 1 grote rode paprika (grove stukken) 1 courgette (dikke plakken) 2 takjes rozemarijn (in grove stukken geknipt) 3 takjes tijm (grove... bekijk recept »
250 g tonijnsteak 3 eetlepels olijfolie 1 kleine ui, gesnipperd 2 rode of gele paprika’s, in stukjes 200 g kruimige aardappel, in blokjes 2 teentjes knoflook ½ eetlepel milde paprikapoeder 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of diepvries), gehakt 1 l... bekijk recept »
1 blikje tonijn (200 gram) 1 mini stokbrood of petit pain 2 eetlepels mayonaise 4 blaadjes lollo rosso versgemalen peper 4 eetlepels zoetzure paprika-reepjes 1 eetlepel peterselieLaat de tonijn in een zeef uitlekken. Snijd het stokbrood open. Bestrij... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 250 gram champignons, in plakjes 250 gram bospaddenstoelen, in stukken 500 ml kippenbouillon 1 eetlepel boter + 25 gram boter 1 à 2 tenen knoflook, geperst 2 sjalotten, gesnipperd 200 gram risottorijst 125 ml witte wijn 2 blikje... bekijk recept »
2 blikjes tonijn op olie (à 180 gram) 8 ansjovisfilets 2 eetlepels kappertjes 2 teentjes knoflook (fijngehakt of geperst) 2 sjalotjes (gesnipperd) 1 eetlepel mayonaise 3 kleine gele paprika’s (overlangs gehalveerd, zonder zaadjes) 3 kleine rode papri... bekijk recept »
1 blik tonijn op olie (400 gram) 250 gram pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili 250 gram sperziebonen, sugar snaps of peultjes 2-3 geroosterde paprika’s uit pot 8 zwarte olijven zonder pit 1 rode ui sap van 1 citroen 4-6 eetlepels olijfolie extra v... bekijk recept »
olie om te frituren 1 eetlepel olijfolie 2 uien, fijngehakt 1 bos peterselie (4 el peterselie) 1 zakje Tuna with a twist (met french dressing), à 85 gram 1 zakje Tuna with a twist (met ovendried tomato), à 85 gram filodeeg 4 kleine eieren 1 citroen i... bekijk recept »
2 blikjes tonijn op olie (à 185 gram) 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 rode ui (dunne ringen) 150 gram gekookte mosselen 100 gram zwarte olijven zonder pit (plakjes) 400 gram tomatenblokjes op sap 400 gram groene tagliatelle 2... bekijk recept »
4 dikke stukken tonijn 1 bos bospeen 7 theelepels olijfolie 1 theelepel pul biber ( turkse geroosterde pepervlokken ) 15 gram bladpeterselie 1 eetlepel kappertjes op zout 1-2 eetlepels citroensap1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de vis op kamer... bekijk recept »
200 gram tonijnfilet 250 gram sperziebonen (gehalveerd) 3 eetlepels olijfolie extra vierge 1 grote rode ui (dunne partjes) 2 tenen knoflook (plakjes) 6 zwarte olijven zonder pit (in vieren) 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (fijngehakt) 1 eetlepel ... bekijk recept »