1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.Voor 2 personen:1 stengel sereh 4 moten tonijn van elk 1 cm dik 3 dl visbouillon (tablet)roze peperkorrels1 dl slagroomlichte Japanse sojasaussesamolieSnijd een beetje sereh in fijne ringetjes en houd deze apart. Snijd de rest in grove stukken. Was d... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 flinke moten tonijn 5 soeplepels olijfolie 50 g ui 3 tenen knoflook 1 glas cognac 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree 1 kg tomaten 2 glazen droge witte wijn zout peper tijm cayennepeperMaak de tonijn schoon, verwijder vel en graa... bekijk recept »
voor 2 personen: 300 g penne (macaroni) 1 courgette 2 eetlepeis olie 1 theelepel Italiaanse kruiden zout en peper 1 pakje MonChou a 100 g 2 blikjes tonijn met groentenKook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de courgette in... bekijk recept »
200 g gele rijst 1 visbouillontablet 3 lente/bosuitjes 1 eetl. zonnebloemolie 200 g maïskorrels (blik) 1 groene paprika 200 g surimisticks of krabvlokken 1 blikje tonijn naturel (ca. 180 g) 1 kleine of 1/2 Chinese kool 1 citroen voor de dressing:... bekijk recept »
1 blikje tonijn (hele moot) 2 kopjes gele rijst olijfolie 1 a 2 teentjes knoflook 1 rode peper (hale theelepel sambal kan ook) nasikruiden 1 groene paprika 100 gram champignons 2 eetl. sojasaus of ketjap 1 blikje ananasstukjes (ong. 200 gram.) 2 eet... bekijk recept »
1 blikje tonijn (naturel 200 gram). 2 kopjes gele rijst. 1 groene paprika. 100 gram champignons. 1 blikje ananasstukjes (227 gram). 1 rode peper. 1 theel. knoflookpasta. 2 eetl. verse koriander. 2 eetl. olie. 2 eetl. sojasaus of ketjap. 2 e... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 tomaten 1 rode ui 10 blaadjes basilicum 12 ontpitte groene olijven 1 blik tonijn zout 6 el olijfolieSnij de tomaten in vieren. Snij de ui in dunne ringen en scheur de basilicumblaadjes in twee. Doe deze ingredienten samen met de ol... bekijk recept »
voor 4 personen: 250 g langkorrelige rijst groentebouillon 150 g tonijn uit blik, uitgelekt en verkruimeld 4 kleine artisjokken (uit blik of bokaal), in vieren gesneden 2 tomaten, ontveld, ontpit en in reepjes gesneden 1/2 gele paprika, ontveld, ontp... bekijk recept »
1 kopje olijfolie1 teentje knoflook2 courgettesl groene paprikal ui4 vleestomatenwat witte wijnzout versgemalen peper600 gr verse tonijneen paar kruidentakjes om te garneren- De tonijn in kleine dobbelsteentjes snijden, bloemen en in iets olijfolie r... bekijk recept »
200 gr pasta(penne of spiraaltjes) zout 1 blikje tonijn(185gr) ? aubergine ?courgette 1 ui 1 kleine winterwortel 1 vleestomaat 1? eetl. olijfolie ? eetl. tijm versgemalen peper 1 eetl. kappertjes 50 gr geraspte oude kaas Kook de pasta volgens gebruik... bekijk recept »