1000 recepten met tonijn
Commercieel zeer belangrijke vissoort. Over de gehele wereld een zeer geliefde consumptievis. Kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren.200 gram Zeeuwse Vlegel snelkooktarwe ca.1/4 liter bouillon(of water met bouillonblokjes) 1 glas droge witte wijn 1 grote ui en een teentje knoflook olijfolie of boter theelepel oregano en mespunt peper 1 klein blikje tomatenpuree 1 blik tonijn zwart... bekijk recept »
500 gram risottorijst 1 blikje tonijn 1 theelepel paprikapoeder 1 eetlepel kappertjes 1 ei 50 gram paneermeel Klop het ei los in ene diep bord. Haal de risottoballen eerst helemaal rondom door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel. Verhit d... bekijk recept »
300 g risottorijst 4 verse tonijnsteaks Olijfolie Zout en peper 600 g broccoliroosjes 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden light Bereid de risottorijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Dep intussen de tonijnsteaks droog met... bekijk recept »
Voor 4 personen : 200 g rode tonijn in blokjes van 4 mm 80 g Gruyère d'Alpage AOC in schilfers Voor het garnituur : 1 groene appel Granny Smith in fijne julienne gesneden 100 g gerookte spek in fijne julienne 1 stengel groene selder in fijne bruno... bekijk recept »
3 blikken tonijn met look, olie en piment (rio mare)1 stokbrood2 tomaten2 avocado'ssap van een halve citroen5 ? 6 eetlepels yoghurtzout en zarte peperextra vierge olijfolie- Ontdoe de tomaten van hun pel door ze te schrikken in kokend water, ontpit e... bekijk recept »
2 eieren 1 blikje tonijn op water 1 sjalotje 2 eetlepels mayonaise zout peper 6 kerstomaatjes 100 gr (boter)sla 2 eetlepels balsamico dressing 3 zwarte olijven zonder pit 1 eetlepel knoflook croutonsen halveer het ei. Laat de tonijn ui..." /> Re... bekijk recept »
Nodig voor 2 personen: 2 eieren 1 blikje tonijn op water 1 sjalotje 2 eetlepels mayonaise zout peper 6 kerstomaatjes 100 gr (boter)sla 2 eetlepels balsamico dressing 3 zwarte olijven zonder pit 1 eetlepel knoflook croutonsen halveer het ei. Laat de t... bekijk recept »
Voor 4 personen: voorgerecht 1 grote, bloemige aardappel 3 dl room zout en peper 100 g verse tonijn 6 gelatineblaadjes (in koud water geweekt) 8 oestersSchil de aardappel en kook hem, op een zacht vuurtje, gaar in de room. Open de oesters, vang het v... bekijk recept »
Voor 4 personen: 200 g zilvervliesrijst 2 courgettes 1 rode paprika 2 uien 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (a 160 g) 1 blikje tomatenpuree (70 g) paprikapoederOven op 200° C voorverwarmen. Rijst met weinig zout volgens gebruiksaanwijzing koken. Cou... bekijk recept »
Voor 4 personen: 250 g zilvervliesrijst 2 courgettes 1 rode paprika 2 uien 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (a 160 g) 1 blikje tomatenpuree (70 g) paprikapoederOven op 200° C voorverwarmen. Rijst met weinig zout volgens gebruiksaanwijzing koken. Cou... bekijk recept »