Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas

4 el parmezaanse kaas ½ el bloem 4 sliptongen zout en versgemalen peper 1½ dl Italiaanse olijfolie (extra vierge) 3 struikjes witlof 25 g ham 25 g jongbelegen kaas ½ visbouillontablet nootmuskaat 1 takje basili... bekijk recept »

Tong met mosterd en wortelsalade

1 zakje bosui (3 stuks) 2 zakjes peen julienne (a 150 g) ½ potje Amsterdamse uien ((a 340 g), uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge 1 el citroensap (flesje 115 ml) 1 el vloeibare honing 2 el grove mosterd 100 g... bekijk recept »

Tong met kruidkersmousse

20 cl dikke room 20 cl droge witte wijn 1 ei 50 g koude boter 200 g snoek (zonder vel en graten) 8 tongfilets, zonder vel en graten 20 cl visbouillon 4 bosjes waterkers1. Kuis, droog en verwijder de steel van de kruidkers. Scheid het eiwit van de doo... bekijk recept »

Gestoomde tong met wortel en bosui

4 tongfilets 2 eetlepels limoensap 4 eetlepels sojasaus 1 grote winterpeen 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks) 2 eetlepels verse peterselie (plat (schaaltje a 20 g), fijngesneden)1. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze dro... bekijk recept »

Noordzeetongrolletjes met zalm en dillesaus

2 noordzeetongen* 15 g boter 75 g winterpeen (in stukjes) 1 ui (gesnipperd) 1 kleine prei (gewassen en in ringetjes) 1 stengel bleekselderij (in boogjes) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 0.125 l droge witte wijn ... bekijk recept »

Tongrolletjes met asperges

12 tongrolletjes Verse bieslook Peper en zout 12 asperges 1 eetl suiker Scheutje melk 2 plakjes gebraden ham 200 ml visfumet Scheut witte wijn 1 sjalotje 100 ml kookroom 2 theel maizena Klontje boterMaak eerst de botersaus door een sjalotje fijn te h... bekijk recept »

Tong met bloemkoolpuree en peterselievinaigrette

1 bloemkool 20 g boter citroensap 1 dl halfvolle melk 1 eetlepel kappertjes nootmuskaat 3 eetlepels olijfolie peper en zout 1 handvol platte peterselie 4 tongen1. Kook de bloemkool beetgaar in de melk, aangelengd met wat water en licht gezouten. Giet... bekijk recept »

Vissoep

400 g pladijs 250 g tong 350 g goudbrasem 330 g amandelschelpen 800 g Bouchotmosselen 12 schoongemaakte scampi 3 wortelen 3 selderstengels 1 preistam 1 ui 1 venkel (het loof) 2 teentjes knoflook 1 kruidentuiltje 10 g platte peterselie 140 g tomaten... bekijk recept »

Salade van kalfstong, kwarteleitjes en French dressing

1  ui 1  prei 1  wortel 2 blaadjes laurier 1  gepekelde kalfstong Pel de ui. Snijd de groenten in stukken en breng in een pan met ruim water aan de kook. Scheur de laurierblaadjes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met zo... bekijk recept »

Gegrilde tong met kappertjessaus

5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte-wijnazijn 25 g verse slakruidenmix 1 eetlepel kappertjes (potje) 6 sliptongetjes (ca. 600 g) zout en peper1. In kommetje 4 eetlepels olie en azijn tot dressing kloppen. Kruiden erboven fijn k... bekijk recept »

Pagina 1 van 27