268 recepten met tong
4 el parmezaanse kaas ½ el bloem 4 sliptongen zout en versgemalen peper 1½ dl Italiaanse olijfolie (extra vierge) 3 struikjes witlof 25 g ham 25 g jongbelegen kaas ½ visbouillontablet nootmuskaat 1 takje basili... bekijk recept »
1 zakje bosui (3 stuks) 2 zakjes peen julienne (a 150 g) ½ potje Amsterdamse uien ((a 340 g), uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge 1 el citroensap (flesje 115 ml) 1 el vloeibare honing 2 el grove mosterd 100 g... bekijk recept »
20 cl dikke room 20 cl droge witte wijn 1 ei 50 g koude boter 200 g snoek (zonder vel en graten) 8 tongfilets, zonder vel en graten 20 cl visbouillon 4 bosjes waterkers1. Kuis, droog en verwijder de steel van de kruidkers. Scheid het eiwit van de doo... bekijk recept »
4 tongfilets 2 eetlepels limoensap 4 eetlepels sojasaus 1 grote winterpeen 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks) 2 eetlepels verse peterselie (plat (schaaltje a 20 g), fijngesneden)1. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze dro... bekijk recept »
2 noordzeetongen* 15 g boter 75 g winterpeen (in stukjes) 1 ui (gesnipperd) 1 kleine prei (gewassen en in ringetjes) 1 stengel bleekselderij (in boogjes) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 0.125 l droge witte wijn ... bekijk recept »
12 tongrolletjes Verse bieslook Peper en zout 12 asperges 1 eetl suiker Scheutje melk 2 plakjes gebraden ham 200 ml visfumet Scheut witte wijn 1 sjalotje 100 ml kookroom 2 theel maizena Klontje boterMaak eerst de botersaus door een sjalotje fijn te h... bekijk recept »
1 bloemkool 20 g boter citroensap 1 dl halfvolle melk 1 eetlepel kappertjes nootmuskaat 3 eetlepels olijfolie peper en zout 1 handvol platte peterselie 4 tongen1. Kook de bloemkool beetgaar in de melk, aangelengd met wat water en licht gezouten. Giet... bekijk recept »
400 g pladijs 250 g tong 350 g goudbrasem 330 g amandelschelpen 800 g Bouchotmosselen 12 schoongemaakte scampi 3 wortelen 3 selderstengels 1 preistam 1 ui 1 venkel (het loof) 2 teentjes knoflook 1 kruidentuiltje 10 g platte peterselie 140 g tomaten... bekijk recept »
1 ui 1 prei 1 wortel 2 blaadjes laurier 1 gepekelde kalfstong Pel de ui. Snijd de groenten in stukken en breng in een pan met ruim water aan de kook. Scheur de laurierblaadjes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met zo... bekijk recept »
5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte-wijnazijn 25 g verse slakruidenmix 1 eetlepel kappertjes (potje) 6 sliptongetjes (ca. 600 g) zout en peper1. In kommetje 4 eetlepels olie en azijn tot dressing kloppen. Kruiden erboven fijn k... bekijk recept »