14 recepten met schar
150 gr gesmolten boter + om in te vetten 250 gr droge biscuitjes (voor de glutenvrije variant kun je Schar butterkeks gebruiken) 600 gr verse roomkaas (monchou bijvoorbeeld) 180 gr + 1 eetl suiker 1 zakje vanillesuiker 1 citroen ... bekijk recept »
1 kg schar,door de visman schoongemaaktbloemolie,citroenpeterselietomaat. Het scharseizoen duurt kort. Ga u er daarom maar een beetje aan te buiten. Eet in principe alleen schar met sla. En wellicht een stuk brood . Knip de vinnen van de schar,was de... bekijk recept »
2 schartongen (van 400 g)75 g noordzeegarnalen (gepeld)0.5 sjalot (gesnipperd)0.5 el citroensap0.5 el peterselie (fijngehakt)75 g bakboter50 g tarwebloemzout1. Maak de scharren schoon, ontschub, was en dep droog. 2. Snipper de sjalot. 3. Hak de peter... bekijk recept »
300 gram Tongscharfilets 2 eetlepels witte wijn of water 2 theelepeltjes olijolie 150 gram cantharellen (of oesterzwammen of grotchampignons) 1 ui 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 3 teentjes verse knoflookgeperst Verwarm de oven op 175 graden... bekijk recept »
1 kg paardenvlees 4-5 grote uien Schar mix C peper 2 laurierblaadjes 8 kruidnagelen 6 jeneverbessen (vooraf even kneuzen) 2 theelepels koekkruiden paar eetlepels (kruiden)azijn 1 eetlepel rinse appelstroop 2 gv rundvleesbouillontablettenSnijd het run... bekijk recept »
500 g Schar mix B 10 g gist 25 g suiker 100 g zachte boter (10 eetl. vloeibare boter) 400 ml lauwwarme halfvolle melk puntje zout Verwarm de oven voor op 200 graden C; Smeer je handen in met een beetje olie (tegen het plakken) en maak bolletjes van h... bekijk recept »
200 gram lange vingers 400 gr frambozen (diepvries) 250 gr gemalen kaas 2 eiwitten 4 soeplepels honing 2 soeplepels citroenlikeur of citroensap. Verdeel de Savoiardi Schar en kleine stukjes, doe deze in een kom en besprenkel de biscuits met het s... bekijk recept »
Voor 4 personen: filets van 3 kleine (schar)tongen (dus 12 reepjes) 1 potje gegrilde paprika 1 kg aardappelen 200 ml warme melk 2 el boter 50 g rucola nootmuskaat peper en zoutSchil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Snij de paprika in r... bekijk recept »
80 gr vis (tongschar) 125 ml bechamelsaus (zie serveertips) 15 gr gemalen kaas 30 gr verse kaas met fijne kruiden groentenmix (van paprikawortelcourgette) 3 champignons Dillezoutpeper Stoom de vis samen met de groenten en de champignons gaar. ... bekijk recept »
Schar zout water peper De bloedklonter uit de insnijding van de kop halen, vis grondig wassen een pot of emmer vullen met water en zout bijdoen, zodanig dat als je 1 vis erin legt die boven komt drijven. Dan alle vissen erin leggen en 1 uur laten sta... bekijk recept »