162 recepten met poon
600 g poonfilet (rode)400 g tagliatelle2 sjalotten (fijngesnipperd)250 g champignons (in kwartjes)2 tomaten (gepeld en in blokjes)100 ml droge, witte wijn100 ml visfond200 ml roomolijfolie1 citroen100 g boter100 g garnalen (gepeld)4 takjes dillepeper... bekijk recept »
1 kg wortelen (met loof)1 plukje saffraandraadjes1 blokje groentebouillon3 aardappelen (groot)scheutje roompeperzout2 dl visfond2 dl room (voor de saus)1 el graanmosterdkervel (voor de afwerking)600 g poonfilet (met vel)1. Maak de worteltjes schoon. ... bekijk recept »
4 rode ponen (van 500 g)1 knolselder (in staafjes)4 tomaten4 el citroensap2 dl room1 el peterselie (fijngehakt)nootmuskaatpeperzout1. Was de knolselderij, schil, snij in staafjes en besprenkel met citroensap. 2. Spoel de rode ponen en dep droog. 3. H... bekijk recept »
8 rode poonfilets (met vel)300 g krielaardappelen5 takjes dragon1 friszure appel1 bakje tuinkers2 lente-uien (in ringetjes)1 el bieslook (gesnipperd)citroensap (van 1 citroen)maïsoliebotermosterdgrof zeezoutuit de molen peper1. Kook de aardappelen in... bekijk recept »
4 rode poonfilets (met vel)12 plakjes ontbijtspek1 knolselder400 g aardappelen2 el gehakt peterselie5 takjes kervel1 blokje groentebouillonmelk1 blokje kippenbouillon3 el ganzenvet (of boter)nootmuskaatboterpeperzout1. Maak de knolselder schoon en sn... bekijk recept »
16 groene asperges1 courgette (in linten)1 teentje knoflook (gesnipperd)1 sjalot (gesnipperd)24 venusschelpenkerriepoederpeperzout2.5 dl witte wijn1 l visbouillonscheutje room4 rode poonfilets (van 80 g)bieslookbladpeterselieboter1. Stoof de sjalot e... bekijk recept »
30 g geklaarde boter800 g rode poonfilet12 aardappelen (Charlotte, in plakjes)8 sjalotten (gesnipperd)2 preiwitten (in ringen)5 dl visfond1 takje tijmpeperzout1. Snipper de sjalotten, snei de prei in ringen. 2. Snij de aardappelen in plakjes van 2 &a... bekijk recept »
8 rode poonfilets275 g arboriorijst1 ui5 el olijfolie1 wortel1 stengel groene selder100 ml witte wijn600 ml groentebouillon1 kl visfond (poeder)50 g parmezaan (geraspt)30 g boter1 takje peterseliepeperzout1. Pel en snipper de ui. Snij de wortel en de... bekijk recept »
8 rode poonfilets4 venkelknollen1 onbehandelde citroen4 el olijfolie4 snuifjes piment d'Espeletteuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 210° C. Snij de venkel in reepjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken. 2. R... bekijk recept »
400 gr. aubergine -300 gr. courgette -300 gr. tomaat -1 stuk citroen -3 teentjes knoflook -Olijfolie -Courtbouillon -1 stuk bouquet garni -8 blaadjes basilicum -1 tl. korianderzaadgemalen -1 tl. tijm -Laurier -Dragon -Kervel -Peterselie... bekijk recept »