257 recepten met paling
Paling is een vis die leeft in zoet en brak water. Het is een lange, slanke vis met een gladde huid. Paling is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Paling kan op verschillende manieren worden bereid. De meest voorkomende manier is om hem te roken. Gerookte paling is een delicatesse en kan worden gegeten als voorgerecht of hoofdgerecht. Paling kan ook worden gebakken, gegrild of gepocheerd.500 gr. paling50 gr. zuring1 bosje kervel0.5 bosje peterselieBloem40 gr. boter2 dl. wijn, witte2 eierdooiersPeperZout- In plaats van de zuring kunt u ook wilde spinazie nemen. - Snijd de paling in stukken van ongeveer vijf centimeter. Was de paling z... bekijk recept »
Gepofte krielaardappeltjes met zalm 100 gram reepjes gerookte zalm 500 gram krielaardappeltjes 2 eetlepels olijfolie zeezout peper 1 lepel verse roomkaas mierikswortel Garnalentostada 200 gram Hollandse garnalen 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas 2e... bekijk recept »
1 kg grote paling - 100 gram boter - 200 gram champignons - /2 liter droge witte wijn - 1 citroen - 1 eidooier - 1 borrelglas cognac - 1/2 dl slagroom - peterselie - laurier - zoutpeper ----------------------------------------------------------------... bekijk recept »
- 2 eetl. olijfolie - 2 knollen venkel - 1 ui - 200 g. winterwortel - 200 g. aardappel(geschild) - 2 tenen knoflook - 150 g. gerookte paling - ½ theel. saffraan - 2 ltr. kippenbouillon - 200 ml witte wijn - 5 eetl. crème fraîche Soez... bekijk recept »
500 gr pompoen 1 liter kruidenbouillon 150 ml finesse (magere kookroom) 1Venkel 1 Gele of oranje paprika 1 ui 0,5 theelepel cajennepeper 1 theelepel Salie 1 teen knoflook flinke scheut sherry 200 gr paling scheutje olijfolie - Schil de pompoen en sni... bekijk recept »
250 g rijst 500 g kipfiletin reepjes 200 g taugé 1/4-1/2 tl geelwortelpoeder (koenjit) 1 el olie 3 el milde Indiase currypasta (pot à 280 gPataks) 6 el grofgesneden koriander peper zout 2 teentjes knoflookgeperst 3-4 lente-uitjesin r... bekijk recept »
4-5 takjes peterselie 2 takjes dragon 10 bieslooksprieten groen van 4-5 stengels bleekselderij 200 g verse bladspinaziepanklaar 15 g boter 2 sjalotjesfijngesneden 300 g risottorijst (arborio) 1 3/4 dl droge witte wijn 9-10 dl kippen- of gevogelteboui... bekijk recept »
1 kilo Paling- 80 gram Boter- 4 sneden Witbrood- 2 Eidooiers- 2,5 dl witte Wijn- 1 Citroen- 100 gram Zuring- Dragon- 100 gram Spinazie- Peterselie- Tijmpoeder- Salie- Laurierpoeder- Zout & Peper Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de paling. ... bekijk recept »
200 gr palingfilet 0.5 Elstar appel in kleine stukjes 2 eetlepels Balsamico azijn 3 eetlepels Appelstroop half bosje Peterselie fijngehakt 3 eieren een scheutje room Paling in het midden van een bordje leggen Schepje roerei erop Peterselie daar weer ... bekijk recept »
4 gerookte palingen (of 2 als het grote zijn) 20 gr boter 70 gr bloem 1L koude visboulion wat room en wat ros? voor de pasta 1 bolletje tagiatelle per persoon ( of evt spaggetie of spaggetinie) wat verse fijngesneden basilicum Kook de pasta met water... bekijk recept »