257 recepten met paling
Paling is een vis die leeft in zoet en brak water. Het is een lange, slanke vis met een gladde huid. Paling is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Paling kan op verschillende manieren worden bereid. De meest voorkomende manier is om hem te roken. Gerookte paling is een delicatesse en kan worden gegeten als voorgerecht of hoofdgerecht. Paling kan ook worden gebakken, gegrild of gepocheerd.2 blaadjes witte gelatine sap van een halve citroen 150 ml Griekse yoghurt 2½ eetlepels geraspte mierikswortel 125 ml slagroom 1 kleine trostomaat 150 gram gerookte paling 4 toefjes zeekraal of waterkers zout en versgemalen zwarte peperWeek de blaadj... bekijk recept »
100 gram gerookte paling 100 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle) 3 tomaten 2-3 bosuitjes 100 gram honing-mosterddressing 100 gramgemengde jonge bladsla zout en versgemalen peperKook de pasta in ruim kokend water met zout in ongeveer 10 minuten beetgaa... bekijk recept »
150 g gerookte palingfilet 1/2 citroen uitgeperst mespuntje mosterd 2 eetlepels olie 1 theelepel honing peper versgemalen 50 g veldsla 1 pitabroodje enkele sprieten bieslook of takjes dille 1/2 sinaasappel schil grof geraspt of in smalle reepjesSnijd... bekijk recept »
1 kilo schoongemaakte verse paling (stoofaal) 2 eetlepels citroensap 2 uien 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 4 vleestomaten 2½ dl droge witte wijn 4 ansjovisfilets 2 theelepels gedroogde tijm 2 eetlepels versgehakte peterselie zout en peperS... bekijk recept »
1 geschilde appel 1 eetlepel citroensap ½ eetlepel gembersiroop 1 eetlepel fijngehakte kervel of bieslook 100 gram paling 3 roggebroodjes mayonaiseSnipper 1 geschilde appel en meng er 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel fijng... bekijk recept »
200 g gerookte paling 1 eetlepel kappertjes ½ eetlepel citroensap 1 eetlepel olijfolie extra vierge 2 eetlepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal) 1 krop eikenbladsla 1 komkommer zout en peperSnijd de palingfilets in stukken van 4 cm.... bekijk recept »
4 snoekbaarsfilets à 130 gram met huid, zonder schubben olijfolie fleur de sel Brandade: 200 gram aardappelpuree 80 gram gerookte palingfilet (stukjes) geslagen room olijfolie 150 g spinazie knoflook boter zout en peper Vinaigrette: 4 tomaten, ontvel... bekijk recept »
2 bloemtortilla's 1 bekertje zure room (125 ml) 75 gram veldsla 100 gram gerookte palingfiletBestrijk 2 bloemtortilla's de zure room en verdeel er de veldsla en gerookte palingfilet over. Rol de tortilla's stevig op en snijd ze schuin in rolletjes va... bekijk recept »
3 bakpalingen uit de Oosterscheldezo vers mogelijk 150 g hoeveboter peper & zout 1 bundeltje tijm 4 eetl verse honing 1 dl rode wijnazijn 1 dl balsamico-azijn 4 eetl tomatenpuree 8 eetl tomatenketchup 1 eetl suiker 1/4 liter rode Port Was e... bekijk recept »
Garnalen sandwich = Rejemad Doe een vers blad sla op beboterd brooden erop flink wat koude gekookte garnalen. Gerookte paling en roerei = Roget aal og Roraeg Snij paling in stukjes van 5 centimeter.Verwijder het vel en de ruggegraat.Leg genoeg stukj... bekijk recept »