Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Oesters in bieslookvinaigrette

6 oesters 1 eetlepel balsamicoazijn ½ eetlepel Thaise vissaus 2 theelepels vloeibare (honing) 2 eetlepels olijfolie 8 sprietjes bieslook 1. Oesters openen met oestermes, oesters uit schelp nemen, oestervocht opvangen en door the... bekijk recept »

Oesters met wasabi en foreleitjes

een potje foreleitjes (50 g) enkele bieslookpijpjes 1 kg grof zout 24 holle oesters 2 koffielepels wasabi zout 1 potje zure room (180 g)1. Meng de room met wasabi en een snuifje zout. 2. Verdeel grof zout over de borden. 3. Open de oesters, giet he... bekijk recept »

Warme oesters met twee sauzen

100 g gezouten boter 2 grijze sjalotten 18 holle oesters 1 onbespoten citroen 1 bakje tuinkers 15 cl vloeibare room zout zwarte peper van de molen1. Verwijder de schil van de citroen in repen. Dompel ze gedurende 1 min. in kokend water en koel ze da... bekijk recept »

Trio van gegrilde oesters

24 holle oesters (creuses) peper 1,5 kg grof zout 1 tomaat (voor de garnituur met tomaat en wakame) 2 eetlepels mirin (voor de garnituur met tomaat en wakame) 1 eetlepel rijstazijn (voor de garnituur met tomaat en wakame) 1 kleine sjalot (voor de gar... bekijk recept »

Pikante oester

oesters (per dozijn met oestermes verpakt) 2-3 druppels groene tabasco ijsklontjes (grofgemalen) 1. Oesters voorzichtig opensteken en veeg (met de punt van een servet) eventuele schelpschilfers uit het oestervocht. Sprenkel er 2-3 dru... bekijk recept »

3 bereidingen van oesters

8  Gillardeaux oesters 50 g boter 50 g bloem 500 ml melk 100 g geschaafde oude kaas Gegratineerde oestersVerwarm de oven voor op de hoogste grillstand.Open de Gillardeau oester zeer voorzichtig en vang het oestervocht op. Maa... bekijk recept »

Oesters met gember

12 oesters 50 g gember 3 l water1. Breng het water aan de kook. Kook de oesters in porties van 3 stuks 45 sec. per portie in het kokende water. 2. Neem de oesters met een schuimspaan uit de pan, wacht tot ze handwarm zijn en open dan de schelpen. C... bekijk recept »

Oesters met gemarineerde bietjes & rodepeper-tomatensalsa

50 ml rodewijnazijn 1 gekookte rode biet 2 sjalotten ½ rode peper 4 romaatjes 1 limoen 1 kg ijsblokjes 24 oesters 2 citroenen1. Snipper de sjalot zeer fijn en snijd de biet in zeer fijne blokjes. Verdeel de sjalot over 2 kommen. ... bekijk recept »

Gegratineerde oesters

2 eieren 4 takjes peterselie 2 sneetjes oud witbrood 12 oesters 250 g grof zeezout 250 g panklare spinazie zout 30 g boter1. Eieren in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Peterselie fijn snijden. Korstjes va... bekijk recept »

In eigen vocht gepocheerde oesters

12 oesters (met oestermes verpakt) ijsklontjes 2 takjes verse dille ((zakje a 15 g), fijngeknipt) versgemalen peper1. Oesters met bolle kant naar beneden tussen dubbele doek vastklemmen en oestermes aan dikke kant tussen schelpen stek... bekijk recept »

Pagina 1 van 27