Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Trio van oesters

1 tomaat ½ rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie suiker 1 bosuitje 1 rode peper 4 takjes koriander 1 limoen 2 eetlepels Thaise Vissaus (Nuac Nam) 8 blaadjes basilicum 2 eetlepels balsamicoazijn versgemalen zwart... bekijk recept »

Oestertempura, gemarineerde groenten en mayonaisepunt met hoisinsaus

12 oesters 0,25 wittekool 1 rammenas 0,5 komkommer 0,5 venkel 1 eetlepel gehakte koriander 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel olijfolie 0,5 eetlepel sojasaus peper en zout 2 theelepels hoi-sinsaus 1 eetlepel mayonaise 150 g zelfrijzende bloem 1 eetlepe... bekijk recept »

Lauwe oesterpasteitjes met kreukels en truffel

bladpeterselie 50 g boter truffelschilfers 1 gehakte sjalot 100 g gekookte kreukels 12 holle oesters 2 pasteitjes van bladerdeeg met pure boter 1 eetlepel sherry-azijn 10 cl slagroom zout, peper van de molen1. Haal 3/4 van de kreukels uit hun schelp ... bekijk recept »

Oesters met chilivinaigrette

12 à 24 oesters 0,5 eetlepel chili (Nando's Garlic Peri Peri) 2 eetlepels druivenpitolie een takje groen naar keuze 2 lente-uitjes, fijngesneden 2 eetlepels rijstazijn1. Breng alle ingrediënten samen in een mengkom en klop het geheel tot een mooie vi... bekijk recept »

Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma

12 oesters 1 sjalot 3 eetlepels zure room taste of Inspirations 6 eetlepels citroensap 1 koffielepel Eau de Villée 3 eetlepels suikerrietsiroop 0.5 koffielepel agar-agar 1 eetlepel droge witte wijn 3.5 eetlepel verse room 1.5 blad gelatine 25 g gekoo... bekijk recept »

Warme oesters met saffraanroom

24 holle oesters 1 eetlepel kervel 20 cl room 8 saffraanstampers 1 sjalot 25 cl visfumet1. Zet de grill van de oven aan. 2. Hak de sjalotten. Giet de visfumet (of schaaldierenfumet) en de sjalot in een steelpan. Breng aan de kook en kook op fel vuu... bekijk recept »

Oesters met zure room en radijs

12 oesters 2 eetlepels zure room 2 radijzen peper1. Open de oesters en leg elke oester opnieuw in een schelp. 2. Doe de zure room in een spuitzak met een kleine opening en spuit een klein bolletje zure room bij elke oester. 3. Snijd de radijzen in fl... bekijk recept »

Oesters met vinaigrette

1 sjalot (gesnipperd) 3 el rodewijnazijn 1 limoen (schoongeboend) 3 el sojasaus 1 citroen (schoongeboend) 1 el platte peterselie (blad fijngesneden) zwarte peper (molentje 38 g) 16 ijsklontjes 24 oesters1. Men... bekijk recept »

Visbouillonfondue met venkel

½ venkel 2 sjalotten (grofgehakt) 2 eetlepels olijfolie 300 ml droge witte wijn 2 potten visfond (a 380 ml) 2 takjes tijm 2 visbouillontabletten witte peper1. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden, groen bewaren. In pa... bekijk recept »

Gebakken oesters met citrusdressing

1 sjalotje ½ citroen ½ sinaasappel 2 eetlepels witte-wijnazijn 125 ml olijfolie 12 oesters 1 zakje veldsla (75 g) 2 eetlepels bloem 1. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Citroen en sinaasappel onder koud water schoonbors... bekijk recept »

Pagina 2 van 27