1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.- 1 kg mosselen - 60 gr ui - 15 gr bleekselderij - 10 gr gemberwortel - blaadjes van 1 takje koriander - 4 saffraandraadjes - peper uit de molen - Noilly Prat of Martini dry 1 Spoel verse mosselen onder koud stromend water. Pel de ui en snijd ui en s... bekijk recept »
4 kg mosselen 1 grote ui 3 stengels groene selder gehakte peterselie tijm1 laurierblad pilipilipeper van de molenzout. witte wijn. boter mosterdsausje : 4 eetlepels mayonaise gemengd met 2 eetlepels mosterd. Daarna snel te werk gaan. de groenten stov... bekijk recept »
1Kleine broccoli,5dl room,peper en zout,nootmuskaat,cayennepeper,1kg.mosselen, 1tak bleekselderij,kerriepoeder,boter,volkorenbrood. Stoom de mosselen net gaar op de klassieke manier,met een tak bleekselderij,peper en kerriepoeder. bekijk recept »
1 kg aardappelen - zoutpeper - ei - 35 g boter - 1/2 dl melk - 500 g geschrapte worteltjes - 1 ui - 1 zakje kruidensaus - 400 g gekookte mosselen Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes, zet ze op in een laagje koud water met zout en kook ze in ca... bekijk recept »
1? kilo mosselen 2 theelepels verse tijmblaadjes 1 blaadje laurier 3 dl droge witte wijn 50 gram ongezouten boter 1 kleine prei in dunne ringen halve venkelknolin dunne reepjes 200 gram kastanjechampignons of grotchampignonsin dunne plakjes 4 fijn g... bekijk recept »
gekookte mosselenuit de schelp 1 el olijfolie 2 preienin ringen 2 el grove (pittige ) mosterd 8 dl kippenbouillon (vers of van tablet ) peper en zout Verhit de olijfolie en fruit de preiringen 5 minuten Voeg 1 el mosterd en de bouillon toe en laat h... bekijk recept »
2 kilo mosselen - 2 sjalotjes - 1 wortel - 1 ui - 2 dl slagroom - zoutpeper - 1 dl droge witte wijn - 50 gram boter - 20 gram bloem - peterselie Maak de mosselen schoon. Maak alle groenten schoon en snij ze in kleine blokjes. Smelt de boter in een pa... bekijk recept »
1,5 kg mosselen 1 uigesnipperd 1,5 dl witte wijn citroensap 2 el olijfolie 1 teentje knoflookgeperst 1 sjalotjegesnipperd 700 gr verse tomatengepeld en in stukjes gesneden 1 tl venkelzaad 1 tl korianderzaad 1 tl gekneusde oregano 1 laurier... bekijk recept »
350 gr ui 40 gr gemberwortel 5 gr korianderbolletjes 5 gr komijn 5 gr kurkuma 10 gr zout 500 gr tomaten 2 el verse gehakte koriander 150 gr katenspek 1 klont boter 100 gr zeekraal 600 gr gekookte mosselen 250 gr zwarte noedels 100 gr zee... bekijk recept »
Voor de vulling : 1 venkel waaruit het hard gedeelte is verwijderd 1/2 kg mosselen 1 sjalot 1 teentje look gember droge mosselkruiden Hoegaarden Witbier om af te blussen zwarte peper arachideolie om te wokken en om de wontons in te bakken. Ha... bekijk recept »