1000 recepten met mosselen
 Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.
 Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.Voor 4 personen: 2 kg Zeeuwse mosselen, 3 eierdooiers, 300 g ongezouten boter, 2 dl witte wijn, 1 dl room, 2 eetlepels bieslook, citroen, zwarte gemalen peper, 1 takje thijm, 1 takje laurier, 1 gehakte sjalot, 1 tak groene selder.Voor de Hollandaises... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten zeewolf van 150 gr 1 kg mosselen 1 wit van prei 4 jonge wortelen 16 groene asperges 1/2 dl room 1 bosje salie 1 takje tijm 1 ui 1 stengel groene selder 1 kleine courgette 1/2 L witte wijn 2 eigelen 1 blaadje laurier Peper en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten zeewolf van 150 gr 1 kg mosselen 1 wit van prei 4 jonge wortelen 16 groene asperges 1/2 dl room 1 bosje salie 1 takje tijm 1 ui 1 stengel groene selder 1 kleine courgette 1/2 L witte wijn 2 eigelen 1 blaadje laurier Peper &am... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten harder (of roodbaars of poon) 1 kg mosselen 1 ui 1 wit van prei 1 stengel groene selder 4 jonge wortelen 1 kleine courgette 1/2 liter witte wijn 1/2 dl room 1 bosje salie 1 blaadje laurier 1 takje tijm Peper en zoutDe wortele... bekijk recept »
1 ui 50 gram boter ½ eetlepel kerriepoeder 30 gram bloem 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1 dl. appelsap 1 visbouillontablet 2 bosuitjes 150 gram gekookte mosselen 4 eetlepels room 1 eetlepel citroensap zout, peperUi snipperen. Bosuitjes in smalle ringe... bekijk recept »
2 grote tenen knoflook 1 ui 1 blikje tomaatstukjes 2 eetlepels olijfolie 2 theelepels provencaalse kruiden 300 gram gekookte mosselen peper 2 eetlepels bieslook. Voor 4 pers alle ingredienten verdubbelen. Pel en snipper de tenen knoflook en de ui.Bak... bekijk recept »
Familiedinerrecept Mosselen Op Zijn Belgisch | Smulweb.nl body { behavior:url("/iehoverfix.htc") } var tabs_content = [] var tabs = [] // Familiedinerrecept Mosselen Op Zijn Belgisch | Smulweb.nl Recept mosselen... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie. 1 uigesnipperd. 2 tenen knoflook,gesnipperd. 200 gr gekookte mosselen. 2 eetlepels fijngehakte verse provencaalse kruiden. ? dl droge rose of witte wijn. zout en vergemalen zwarte peper. Verhit de olie in een wok of hapjespan e... bekijk recept »
Weer de voorgekookte mosseltjes(1 kg). 1 hardgekookt ei.2eetl kappertjes(of minder)2 eetl provencaalse kruiden,tijm rozemarijn en marjoraan.1 eetl verse basilicum.zout en peper. 2 tomaten. 1.5 dl olijfolie.1 eetl dijonmosterd.30 ml oude sherryazijn. ... bekijk recept »
- 1 ui - 4-5 knoflooktenen - 500 gram pomodorie-tomaat - 500 gram gekookte mosselen - olijfolie - 2 eetlepels provencaalse kruiden - peper en zout Doe wat olijfolie in de pan en bak daarin de gesnipperde ui en de knoflooktenen (in stukjes gesneden) t... bekijk recept »