1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.Voor het maken van deze soep is meer mosselkookvocht nodig dan verkregen wordt bij het koken van de benodigde mosselen. 1 kg mosselen (indien geen extra mosselkookvocht is ingevroeren 2 kg mosselen) 1 dl droge sherry 1 blaadje laurieroverlangs gehal... bekijk recept »
500 gr. panklare mosselen 1,3 dl. wittewijnazijn. 3 laurierblaadjes. 500 gr. pijlinktvis in reepjes. 500 gr. st&primejacobsschelpen. 500 gr. gepelde rauwe garnalen. 1 el. vers gehakte peterselie. 3 el. citroensap. 2 teentjes uitgeperste knoflook. 1,2... bekijk recept »
200 g zeetongfilet200 g pijlinktvissen (in stukjes)8 langoustines0.5 kg mosselen4 sint-jakobsvruchten2 uien (fijngesneden)2 wortelen (fijngesneden)1 stengel bleekselder (fijngesneden)20 g tomatenpuree1 l visfond1 dl droge, witte wijn25 g bakboter1 ta... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 uien 2 takjes groene selder 1 eetlepel zacht kerriepoeder 1 wortel 1 teentje knoflook 1 stukje verse gember van 1 cm 4 eetlepels light room 2 eierdooiers 2 klontjes Solo peper 1. Maak de mosselen goed schoon en was ze 3 keer ... bekijk recept »
2 kilo mosselenpaar sjalotten2 tenen knoflookbosje verse korianderdroge witte wijn4 ons risottorijst3 bosuitjesgeraspte schil van een halve citroenrode peper1,2 liter kippenbouillonolijfolieklontje boter2 ons monchou Hulpmiddelen Mosselpanwokpanrasp... bekijk recept »
1 bak mosselen1 el olijfolie1 gesnipperde ui1 blik tomaten op sap1 laurierblaadje1 el balsamico-azijn1 gehakt teentje knoflook1 el Provencaalse kruidenpeper Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui ca. 3 min. roer er de tomaten door met he... bekijk recept »
500 g mosselen olijfolie 1 pakje saffraan 1,25 l kippenbouillon 1 uigesnipperd 350 g risottorijst 0,5 dl droge witte wijn 2 pomodoritomatenontveld en in blokjes 2 el verse basilicum in reepjes zeezout versgemalen zwarte peper Was de mosselen en verwi... bekijk recept »
4 kipfilets1 rookworst50 g gekookte ham1 kg kleine mosselen2 kleine uien1 gele en groene paprika100 g doperwtjes (diepvries)200 g rijstolijfoliepeper uit de molen en zout Prik de rookworst in met een vork, Leg ze 30 min. in water tegen de kook aan. S... bekijk recept »
2 grote tenen knoflook, 1 ui, 1 blikje tomaatstukjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels Provencaalse kruiden, 300 gr. gekookte mosselen, vers gemalen peper, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook. Bak de knofllook, de ui en de tomaatstukjes ca. 4 minute... bekijk recept »
500 g schoongemaakte mosselen 200 g Hollandse garnalen 1 kleine ui ca. 1 1/4 l visbouillon (van tablet) 15 g boter 2 eetlepels olijfolie 400 g risottorijst peper 1 potje (ca. 100 g) pesto Hak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook a... bekijk recept »