1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.3 stengels bleekselder (in stukjes) 2 gr saffraandraadjes 1 koffielepel gedroogde tijm 1 teentje look (gesnipperd) 1 dl droge witte wijn 2 kg mosselen 400 ml visfond room peper & zeezout (molen) olijfolie bindmiddel plukjes kervel 1. Was de mo... bekijk recept »
2 kg mosselen 5 dl droge witte wijn 1 kg rijpe tomaten 1/2 bosje verse basilicum 1/2 bosje verse peterselie 5 5 jonge uien olijfolie peper azijn1. Borstel de mosselen grondig schoon. Verwijder de open mosselen. Snij de tomaten en de uien in st... bekijk recept »
1 kg mosselen 1 dl witte wijn 2 takken witte selder 250 g boter 2 teentjes look 2 el peterselie 1 el cognac peper 1. Borstel de mosselschelpen schoon. Snij de selder in stukken, doe ze in een pan en leg er de mosselen op. Overgiet met de wijn, kru... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 venkelknollen met loof 1 witte ui 1.5 dl lichte room 2 teentjes knoflook 20 cl witte wijn 1 kl geraspte schil van een bio-citroen sap van 1 citroen 3 el olijfolie zwarte peper van de molen1. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in... bekijk recept »
1 Kg Mosselen 2 stengels Groene selder 1/4 1 prei 1 grote ui 1 soeplepel solo 2 takjes peterselie 1 flesje Duvel Bier peper en zout 1. Was de Mosselen.2. Snij de groenten in stukjes.3. Laat de solo smelten voeg er de groenten bij en wat Duvel b... bekijk recept »
32 STUKS MOSSELEN 2 STUKS SJALOTTEN 1 TEENTJE LOOK 6 MINI PAPRIKA'S 1 EETL OLIJFOLIE 1/2 EETL GROENTENBOUILLONPOEDER 250 ML SOJAROOM PEPER VERSE DRAGON 1. SPOEL DE MOSSELEN ONDER KOUD STROMEND WATER.SNIJD DE SJALOTTEN EN KNOFLOOK FIJN.VERWIJDER D... bekijk recept »
200 gr risottorijst. 2 dl heldere gevogeltefond. 100 gr oud Brugge-fijngeraspte kaas. 1 eetlepel olijfolie. 30 gr boter. 1 sjalotje,fijngehakt. 4 eetlepels gemengde groene gehakte kruiden:basilicum,peterselie,kervel,dragon en spinazie. VOOR DE MOSSE... bekijk recept »
400 gr vastkokende aardappelsgeschild Zout 1 kg verse mosselen 1/2 dl droge witte wijn 1 blaadje laurieroverlangs gehalveerd 3 peterseliesteeltjes Enkele zwarte peperkorrelsgekneusd Mayonaisemet mosterd en citroen 1-1,5 theelepel pastis (eventueel Pe... bekijk recept »
4 kilo verse mosselen 2 limoenen (of 1 citroen) zakje soepgroenten 4 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 klein bosje koriander 3 dl. droge witte wijn (riesling adam 1997) zout en peper knoflooksaus stokbrood Boen de limoenen schoon en rasp de s... bekijk recept »
2 kilo mosselen. 2 dikke uien. 3 sjalotten. 2 eetlepels peterselie. 1.5 dl water(doe ik dus niet) 1.5 dl droge witte wijn.(hele fles) 4 eetl slagroom. nog wat extra peterselie. Zout(nooit)wel ontzettend veel draaien van de pepermolen. Hulpmiddelen K... bekijk recept »