1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.1 kilo mosselen 1 citroen 200 gram pasta 150 gram Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room 125 ml slagroom 3 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal) zout en peperBoen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af. Was de m... bekijk recept »
2 kilo mosselen 3 bosuitjes 2 teentjes knoflook 3 cm verse gember 1 limoen 3 eetlepels olie 3 eetlepels Oosterse chilisaus 2 eetlepels Japanse sojasaus. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd oo... bekijk recept »
1 sjalot1 prei1 teentje knoflook,1 winterwortel1 bosje peterseliezoutpeper1 flinke scheut olijfolie500 g gekookte mosselen2 plakken belegen kaas2 eetlepels bloem50 g boter1 zakje gemengde sla3 eetlepels paneermeel. Pel de sjalotje en snipper hem fijn... bekijk recept »
2 kg verse mosselen 1 1/2 dl droge sherrybij voorkeur manzanilla 40 gram boter 35 gram bloemgezeefd 1 1/2 dl kookroom (zee)zout witte peper uit de molen 1 mespunt scherpe kerriepoeder (Madras) 500 - 600 gram broccoliroosjes 2 - 3 eetl. fijngeraspte... bekijk recept »
100 a 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust). 1 theelepel kerriepoeder (naar smaak) 1 gesnipperd uitje (naar smaak)kan in een blender gesneden worden 1 volle eetlepel bloem beetje zout Doe het beetje bloem plus wat zout in een plast... bekijk recept »
Dit hebt je er voor nodig: 2 kg mosselen 1 kopje olijfolie 4 teentjes knoflook 2 uien 2 wortelen 1 kleine prei 8 1 laurierblad 1 takje tijm 3/4 l groentebouillon 1/8 l citroensap zout,peper 2 kopjes bloem olijfolie om in te bakken 100 g w... bekijk recept »
Mosselen,witte wijn,knoflook,peterselie,paneermeel,olijf olie. Hulpmiddelen Brede panen 2 stuuks. HulpmiddelenBrede panen 2 stuuks. Voorbereiding Mosselen schonmaken(in water met handen wrijven)4-tentjes knoflook met peterselie(1/2bos)klein hakken. ... bekijk recept »
1 mespuntje peperkorrels 2 rode chilipepers (ontzaad en fijngehakt)2 teentjes knoflook 3 theelepels oestersaus 1 eetlepel vissaus 1 kg mosselen 4 eetlepels kippenbouillon 5 g suiker Voorbereiding Stamp de peperkorrels lichtjes in een vijzel. Vo... bekijk recept »
Voor de mosselen: 4 kilogram mosselen, 2 grote uien, 2 middeldikke preien, 2 bosjes peterselie, 2 bosjes selderij, 1 grote winterwortel, 6 dl. witte wijn (neem goedkopeiets droge), peper, 2 klonten boter. Voor de saus (per bakje): minimaal 1 afgestre... bekijk recept »
2 kg. mosselverseschoongemaakte 3 tenen knoflookgesneden 3 stengels citroengras 2 el. olijfolie 1 peperrodeverse 1 pepergroeneverse 3 el. gemberverse Korianderversefijngehakte 1 el. sesamolie 5 lente-uitjesin ringetjes 15 el. limoensap 4 d... bekijk recept »