1000 recepten met mosselen
350 gram risottorijst (riso) 1,5 kilo mosselen in schelp (cozze) 3 paprika's van verschillende kleur (peperone) 1 ui (cipolla) 3 teentjes knoflook (aglio) ca.. 15 draadjes saffraan (zafferano) 1 liter visbouillon (brodo di pesce) 1 glas droge ... bekijk recept »
300 gr mosselen (=3 kg) 2 dl room 7 eieren 2 eierdooiers 12 savarinvormpjes ø 7 cm 1 ltr visboullion 1 dl crème fraîche 5 el gehakte peterselie 70 gr boter 100 gr worteljulienne 10 st lente-uitjes 1 groene courgette 0,35 dl groene kruidenolieMosselen... bekijk recept »
350 gram risottorijst 1,5 kilo mosselen in schelp 3 paprika's van verschillende kleur 1 ui 3 teentjes knoflook ca.. 15 draadjes saffraan 1 liter visbouillon 1 glas droge witte wijn 4 eetlepels olijfolie een bosje fijngehakte peterselie peper en zout-... bekijk recept »
350 gram risottorijst 1,5 kilo mosselen in schelp 3 paprika's van verschillende kleur 1 ui 3 teentjes knoflook ca.. 15 draadjes saffraan 1 liter visbouillon 1 glas droge witte wijn 4 eetlepels olijfolie een bosje fijngehakte peterselie pep... bekijk recept »
Voor 1 persoon: 1 kilo mosselen 1 citroen 200 g pasta zout, peper 150 g Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room 125 ml slagroom 3 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries)Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af. Was de mosse... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kg. mosselen, verse, in de schelp 1 prei, dunne 0.5 bosje selderij 3 wortels 1 teentje knoflook 1 fles bier, pils 55 gr. boter 25 gr. bloem 1.5 el. mosterd 0.5 dl. slagroom Peper ZoutBereiding: Was de mosselen zorgvuldig onder de ... bekijk recept »
- 2 kg verse mosselen - 1 ui - 2 stengels bleekselderij - 1 prei - 1 winterwortel - 2 teentjes knoflook - olijfolie - 1 laurierblad - 2 eetlepels maizena (eventueel0 - 1,25 dl slagroom - 3 eetlepels fijngehakte peterselie - 4 eetlepels grove mosterd ... bekijk recept »
500 gr. mosselenschoongemaakt1 eetl. gembernat4 eetl. sojasaus2 eetl. suiker2 eetl. sake of rijstwijn2 eetl. water1 theel. sesamzaadjes1 theel. sesamolie Voorbereiding Kook de mosselenheel kortin 1 1/2 deciliter water.Als ze open gaanin een vergiet... bekijk recept »
2 kg verse mosselen 100 gr sjalot, fijngesnipperd 2 tenen verse knoflook, fijngehakt 1 tl rode peper, ontzaad en fijngehakt 1 glas droge witte wijn 300 gr rijpe pruimtomaat, in blokjes gesneden 1 bos bladpeterselie, fijngesneden 1 dl goede kwaliteit ... bekijk recept »
1 kilo mosselen 1 citroen 200 gram pasta 150 gram Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room 125 ml slagroom 3 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal) zout en peperBoen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af. Was de m... bekijk recept »