246 recepten met kreeft
2 kreeften van 750 g sap van 1/2 limoen 4 lepels boter 2 lepels knoflook 1 lepel bieslook peper zout Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180?. Snij de kreeften aan de buikzijde overlangs openwas grondig met water en limoensap. Leg de kreeften met... bekijk recept »
1 Kreeft 1 Citroen 1Chilipeper 1 Rode ui Peterselie Broodkruim 1 Teen knoflook Oljfolie Laat de kreeft 5 minuten zacht koken. En warm de oven voor tot 200 graden. Rasp de schil van de citroen. En hak de chilipeper zonder de zaadjesfijn. Hak de peter... bekijk recept »
2 gekookte kreeften van 500 a 600 gr per kreeft - 1 snuf zout en witte peper - 4 eetlepels - boterklontjes -2 citroenen Hulpmiddelen Grill Hulpmiddelen - Grill Bereidingswijze Snijd de beide kreeften met een zeer scherp mes in de lengte door middenv... bekijk recept »
Whisky (liefst Irishhoeft niet)kreeftensoepslagroom. (per persoon ongeveer 1/2 cl drank2,5 cl soep en 1/2 cl room) De drie ingredienten kort verhitten maar niet laten koken bekijk recept »
3 tl sesamzaadjes 2 pakken kreeft in bladerdeeg (diepvries á 260 gr. Albert Heijn) 6 bosuitjes 1-1/2 el zonnenbloemolie 2 el sojasaus 2 el sherry 3 tl citroensap Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 200C. In droge koekenpan sesamzaadjes goudkl... bekijk recept »
4 kleine kreeften van elk 300 gr400 gr soyascheuten 100 gr tomatenkubusjes 50 gr preiringen100 gr gesnipperde ui2 eetlepels paprikablokjes1,5 eetlepel mosterd3 eetlepels honing1 lepel mayonaise1 eetlepel oliegeutje watertakje dille4 eetlepels zwarte ... bekijk recept »
2 gekookte kreeften of grote garnalen,100 g ontbijtspek,2 teentjes knoflook4 takjes dragon500 g witlof of 4 struikjes.2 eidooiers,zout,3 el.balsamico-azijn9 el olijfolie,2 el.kalfsfonds (potje),1 el.boter. Voor de dressing de eidooiers met zout en az... bekijk recept »
2 kreeften (diepvries) van elk ? 400g. voor de kruidenolie: 1 dl olijfolie 1 teentje knoflook kruiden: 1 koffielepel basilicum 1/2 koffielepel komijn 5 korianderbolletjes ? 30 safraandraadjes peper en zout. Voor de saus: 1/2 tomaat (ontpit) 1/... bekijk recept »
2 diepvrieskreeften80 gr boter1 bosje bieslook2 tomaten250 gr witte rijst1 capsule saffraan2 eetl lichte roomzout Laat de kreeften ontdooien. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de kreeften in de lengte in 2 helften. Smeer op e... bekijk recept »
2 gekookte verse kreeften 30 gr. gemberwortel 1 dl. rijstwijn 1 dl. bouillon 2 bosjes lente-uitjes 1 el. olie 1 mespunt suiker 1 tl. sojasaus 0.5 tl. sesam-olie Ma?zena Peper Zout De olie in een wok verhitten en de lente-ui en gember hierin... bekijk recept »