Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Kabeljauw met spek en kaas

400 gm kabeljauw 150 gm gerookt spek in plakjes 1 peper en zout naar smaak 1 boter om in te bakken 200 gm geraspte boerenkaas De kabeljauw in stukjes snijden en in het gerookt spek rollen. De rolletjes rustig bakken in boter, op smaak kruiden met pep... bekijk recept »

Kabeljauw in een court bouillon

600 gm kabeljauwfilet 200 ml magere of halfvolle melk 1 peper 1 zout 1 sinaasappel 1 eetlepel(s) bieslook Was de kabeljauwfilet. Doe de melk in een pan, voeg nog 1 dl water en een beetje peper en zout toe. Breng de melk zachtjes aan de kook. Leg de k... bekijk recept »

Kabeljauw met gember-wijnsaus

1 prei 4 gemberbolletjes 2 eetlepel(s) boter of margarine 200 ml droge rode wijn 1 eetlepel(s) grove mosterd 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 200; g) 2 theelepel(s) viskruiden (ah) 1 zout 1 peper Prei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden. Stukke... bekijk recept »

Kabeljauw met tomaten-paprikasaus

4 kabeljauwfilets a 150 g 4 eetlepel(s) olijfolie 100 ml gevogeltefond 100 gm pimientos (geroosterde paprika) 100 gm bosuitjes, in stukjes 3 tomaten, zonder zaadjes, in blokje; s 150 gm witte bonen, gaar Smeer de vis in met de olijfolie. Breng de fon... bekijk recept »

Kabeljauw-groenteschotel uit de oven

2 grote rode paprika's (300 gram) 20 gm dieetmargarine 2 stengels bleekselderij 1/2 gele paprika 1 prei 6 takjes provençaalse kruiden 250 gm kabeljauwfilet 1 peper 1 zout 1/2 blik tomaatblokjes (a 400 gram) 50 ml halfroom Oven voor verwarmen op 225 °... bekijk recept »

Casserole van venkel met kabeljauw

600 gm krielaardappelen 40 gm boter of margarine 3 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 1 grote ui, fijngesneden 1 small blikje tomatenpuree 225 ml kruidenbouillon (van tablet) 200 gm champignons, gehalveerd 2 venkelknollen, in grove stukken 4 tomaten... bekijk recept »

Casserole van venkel met kabeljauw

600 gm krielaardappelen 40 gm boter of margarine 3 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 1 grote ui, fijngesneden 1 small blikje tomatenpuree 225 ml kruidenbouillon (van tablet) 200 gm champignons, gehalveerd 2 venkelknollen, in grove stukken 4 tomaten... bekijk recept »

Kabeljauw met champignons en kaassaus

1 ui 3 takjes selderij 1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht ±; 100 g) 200 g kabeljauwfilet 1/2 kruidenbouillontablet 1 el margarine 1 el dille (diepvries) zout peper 1 zakje kaassaus 1 ei De vis wordt zachtjes gepocheerd in een kruidenbouillo... bekijk recept »

Kabeljauw met champignons en kaassaus

1 ui 3 takjes selderij 1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht ±; 100 g) 200 g kabeljauwfilet 1/2 kruidenbouillontablet 1 el margarine 1 el dille (diepvries) zout peper 1 zakje kaassaus 1 ei De vis wordt zachtjes gepocheerd in een kruidenbouillo... bekijk recept »

Kabeljauw met yoghurt-champignonsaus

1 bakje champignons 2 1/2 el citroensap 50 g bacon 2 eieren 2 1/2 dl yoghurt 5 el bloem 600 g kabeljauwfilet 3 tl viskruiden met zout 60 g boter of margarine zout peper Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met 1 el citroensap. Bac... bekijk recept »

Pagina 69 van 100