1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.- 750 gr kabeljauw - 4 dl visbouillon - 750 gr spinazie - peperzout en nootmuskaat. - 40 gr boter - 30 gr bloem - 3 dl melk - 75 gr parmezaanse kaas - 1 dl room - 1 el franse mosterd De ovenschaal beboteren (zoek een schaal uit met een diameter gelij... bekijk recept »
Ingredienten 4 tomaten 4 moten kabeljauw (of zalm) van elk 200 gram zout versgemalen peper 20 gram boter voor het invetten 1 theelepel tijm 50 gram kruidenboter Bereiding: Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel ze ca. 30 seconden in kokend ... bekijk recept »
Moten kabeljauwfilet (of andere witte vis) voor vier personenboterlaurierblaadjes(citroen)tijm1 a 2 citroenendroge witte wijnpeperzeezout Boter de schaal in. Bedek de schaal metblaadjes laurier en takjes citroentijm. Leg daarop de vis. Doe de schil v... bekijk recept »
30 gr. boter 60 gr. prei 60 gr. wortel 600 gr. kabeljauwfilets peper/zout 100 gr. kreeftgarnalen 2-3 middelgrote tomaten 4 dl. bechamelsaus 1 klein bekertje creme fraiche 150 gr. gemalen kaas paprikapoeder Schrap de wortel schoon, schaaf er een aant... bekijk recept »
4 moten Kabeljauw.1/2 L visfond of bouillon.1 lepel Wijn-azijn.1/2 lepel Suiker50gr.Boter.30gr.Bloem.4 lepels Olijfolie.Zout.Peper.4 lepels Kersenjam.1/2 glas Creamsherry of zoete Marsala.1 lepel (gehakte)Kappertjes. Was de vis. Breng de bouillon met... bekijk recept »
Boter 3 uien 800 gr kabeljauwfilets 3 el olijfolie Gedroogd bonekruid Gedroogde marjolein Gedroogde oregano 6 gepelde en ontpitte tomaten 1 rode paprika 1 groene paprika 20 ontpitte olijven 2 teentjes geperste knoflook Peper Zout 8 basi... bekijk recept »
2 stukken kabeljauwfilet 1 blik gepelde tomaten 1 rode paprika 1 grote ui Scheutje witte wijn PeperZoutOregano, Verse basilicum 1 teen knoflook in dunne reepjes gesneden 1 visbouillonblokje Beetje olijfolie Beetje Citroensap Ovenschaal invetten met o... bekijk recept »
4 kabeljauwfiletselk 130 gram citroensap 1 laurierblad 1 schijf ui 6 peperbolletjes 1 el margarine 1/2 bakje champignons in schijfjes 1 fijngehakt rood spaans pepertje 1 gesnipperd sjalotje 1 el paprika poeder of verse paprika 2 el bloem 20 cl magere... bekijk recept »
2 sjalotjes Boter 4 kabeljauwmoten van ca 175 gr elk 3 dl witte wijn 4 preiwitten 4 surimistaafjes (fantasiekrab) 2.5 dl room 1 koffielepel mosterd 1 eierdooier 1 el gehakte bieslook Peper Zout Pel de sjalotten en snipper ze fijn Bestrijk... bekijk recept »
400 gr. kabeljauw (vers of uit de diepvries) 150 gr. jong belegen kaas 400 gr. krieltjes 1/2 eet. boter 1 pak diepvries spinazie (450 g.) sap van het halve citroen Leg de vis in de natgemaakte schotel die met boter bestreken is. Bestrooi de vis met z... bekijk recept »