1000 recepten met kabeljauw
 Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.4 moten kabeljauw1 onbehandelde citroen4 sjalot4 el paneermeel100 g boter2 dl droge, witte wijn2 el tuinkruidenpeperzout1. Verwarm de oven voor op 250°C. 2. Vet een ovenschaal (die ook op het vuur kan) goed in met boter. Pel de sjalotten en hak z... bekijk recept »
240 g basmatirijst4 kabeljauwfilets (180 g elk)20 trostomaten (met takje)1 el kappertjes (gehakt)3 el panko (Japans paneermeel)4 el olijfolieboter1 teentje knoflook (gehakt)1 el verse bieslook (gehakte)2 el peterselie (gehakt)2 el dille (gehakt)peper... bekijk recept »
500 g kabeljauwfilet100 g rode linzen400 g pompoen (in blokjes)1 broccoli (klein)1 sjalot (fijn gesnipperd)1 el bloem (afgestreken en vloeiend)4 dl kokosmelk2.5 dl kippenbouillon2 el maïsolie3 el kerriepoeder (zacht)peperzout1. Week de linzen in koud... bekijk recept »
1 pakje filodeeg200 g kabeljauwfilet (verse)500 g wortelen3 takjes tijm (citroentijm)4 eieren200 ml light roomboterpeperzouttaartvorm (4 kleine individuele taartvormpjes met een diameter van 12 cm )1. Smelt 2 eetlepels boter in een pannetje. Vet de t... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet (of kabeljauwhaasje)1 bakje kerstomaten0.5 onbehandelde citroen1 kg krielaardappelenhandvol augurkenhandvol bladpeterselie (fijngehakt)1 sjalot2 lente-uien1 el zachte mosterd (grove)2 el witte wijnazijn6 el oliepeperzoutolijfolie... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet1 ui3 tenen knoflook1 groene paprika40 g tomatenpuree400 ml groentebouillon200 g rijst6 zwarte olijven (ontpit)4 gedroogde tomaatzonnebloemoliechilipoederpaprikapoederpeperzoutbieslook1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel ... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets (van 140 g)0.5 knolselder3 wortelen1 prei6 kerstomaten1 sjalot1 teentje knoflook0.5 kl citroenschil (geraspt)2 takjes verse tijm2 el bladpeterselie (gesnipperd)200 g rijst300 ml visbouillon (van een blokje)400 ml groentebouillon (va... bekijk recept »
4 kabeljauwhazen (van 180 g)20 troskerstomaten (liefst met takje)1 teen knoflook2 el gehakt peterselie2 el dille (gehakt)1 el kappertjes3 el pankoolijfolieboterpeperfleur de sel800 g aardappelen (loskokend)0.5 citroenzeste80 ml karnemelk (ongezoet)30... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet (150 g)4 takjes trostomaten1 teen knoflook2 el gehakt bieslook2 takjes tijm2 takjes rozemarijn12 tomaten (gekonfijte)12 zwarte olijven (ontpit)50 g amandelen4 gezouten ansjovisfiletsolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets (of andere witte vis)2 wortelen2 tomaten1 courgette1 sjalot4 teentjes knoflook2 takjes peterselie2 onbehandelde citroenen4 el olijfoliepeperzeezout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en hak... bekijk recept »