1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.3 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 50 ml witte wijn 1 beker slagroom (125 ml) 16 verse mosselen (in de schelp (zak a 2 kilo), schoongemaakt) 4 stukken kabeljauwfilet (a 100 - 150 g) 1 aardappeltortil... bekijk recept »
600 g aardperen 1 eetlepel boter 4 kabeljauwfilets (± 175 g per portie) 1 eetlepel olijfolie peper en zout 1 koffielepel rodewijnazijn 1 dl room (light 20% vet) 1 zakje veldsla1. Verwarm de oven voor op 150°C. 2. Was de aardperen en leg ze in koud g... bekijk recept »
3 el olijfolie 450 g paksoi 250 g gebroken sperziebonen 200 g bimi (groente) 1 snufje zout 1 snufje peper 225 g kalbeljauwhaasje 200 g witte druiven 100 ml water 170 g Griekse yoghurt 0% vet 10 g dragon1. Verhit de olie in een hapjespan. Le... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 2 (roma)tomaten 100 g zwarte olijven zonder pit 2 eetlepels kappertjes 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a 275 g) 6 eetlepels olijfolie 600 g broccoli 150 ml halfvolle melk1. Aardappels schillen, wassen, in stuk... bekijk recept »
50 g boter 150 g gesneden uien 2 tl gedroogde dragon 1 teen knoflook 300 g gesneden prei 50 ml water 1 citroen 260 g kabeljauwfilet 300 g spinazie 410 g linzen1. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en de ged... bekijk recept »
300 g couscous 325 ml kokend water 1 ui 2 venkelknollen 2 kg verse mosselen 6 el olijfolie knoflook/chilipeper 15 g basilicum 690 g passata di pomodoro 250 g kabeljauwhaasjes1. Doe de couscous in een ruime schaal, schenk er kokend wat... bekijk recept »
400 g peultjes 1 zak worteltjes (300 g) 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a ca. 250 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 100 ml droge witte wijn 1 pak puree a la minute naturel (180 g) 1 zakje verse bieslook (25 g)1. P... bekijk recept »
400 ml visbouillon (van tablet) 2 aardappelen 30 g roomboter 75 g Zeeuws spek (dungesneden) 6 el olijfolie 1 sjalot 400 ml appelsap 400 ml runderbouillon (van tablet) 16 zwarte olijven zonder pit 1 el wittewijnazijn 1 tl gemb... bekijk recept »
2 rode uien 3 teentjes knoflook 3 eetlepels olie 2 eetlepels azijn (rijstwijn) 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels bruine basterdsuiker 2 eetlepels Thaise groene currypasta (pot a 225 g) 2 dl kokosmelk 500 g kabeljauwhaas 1 co... bekijk recept »
400 g Barilla fusilli (pak 500 g) 600 g broccoli 1 el olijfolie 265 g kabeljauwfilet 2 el peterselie (bakje 30 g) 1 pot Barilla arrabiata (pastasaus, 400 g) 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de fusilli in ruim water met zout volgens de aanwi... bekijk recept »