Recepten met garnaal

228 recepten met garnaal

Garnaal

Garnaal Garnalen zijn niet vet maar hebben een hoog eiwitgehalte tot wel 25%.

Gebakken garnalen

500 gr Scampi's 3 kleine rode pepers 2 knoflookteentjes 1 sjalotje 1 ui 2 tomaten 1 tl suiker zout 2 cm gember 2 zakjes rijst 1. - Pel de garnalen, Kerf met een scherp mes een sneedje in elke garnaal en verwijder het zwarte adertje.2. - Was de ga... bekijk recept »

Lepelhapjes van garnalen met safraan en limoen

0.05 g (paar draadjes) safraan 2 teentjes knoflook 2 lente-uitjes 1 limoen 5 kerstomaatjes 4 takjes koriander 2 eetlepels vloeibare margarine Solo 20 grote gepelde garnalen 0.5 theelepel grof zeezout 1 zak Knorr kant en klare Vissaus Extra: ... bekijk recept »

Witloof flan met garnalensaus

3 Stalen Witloof in rondjes gesneden 1 Mespunt Muskaatnoot 1 Tl Boter 3 Eieren 1 Eetlepel Maiszetmeel 1 Dl Room Voor de saus 1 Tl Boter 1 Stuk Sjalot en wortel fijngehakt 1,5 Dl Droge witte wijn 1 Dl Visbouillon 6 Stuks Gepelde roze garnale... bekijk recept »

Aardappelsoep met kokos en citroengras

500 g bloemig kokende aardappelen (in blokjes)700 ml groentebouillon1 stengel citroengras (gekneusd)300 ml kokosmelk1 kl gember (geraspt)1 scheutje limoensap1 kl kokos (schilfers of gemalen)4 garnalen (grote, of scampi's)1 tl sesamoliepeper (vers gem... bekijk recept »

Garnalen en kipfilet in een pikante ananassaus

Voor 12 personen: 1 kipfilet per persoon 500 ge gepalde garnalen 2 st ananas (1 verse annanas van 1 kg geeft 500 gr vruchtvlees) 12 st mini ananas 1 st limoen 4 el honing 1 tl zout 1 tl kurkuma 0,5 tl kruidnagelpoeder 1 mp nootmuskaat 2 st kaneelstok... bekijk recept »

Loempia’s

Hapje: Voor het flensjesbeslag: 300 gram bloem 2 eetlepels olie ½ liter water 1 ei een beetje zout (eventueel kan je ook loepiavellen kopen) Voor de pepersaus: 1 eetlepel soyasaus 1 eetlepel suiker 1 eetlepel sherry of saké 2 eetlepels olie knoflook ... bekijk recept »

Scampi's met bisque van kreeft

600 g gepelde scampi's olijfolie een scheut cognac (facultatief) 150 g fijngesneden groenten (selder, prei, wortel), 2 sjalotjesBisque: 50 g boter 2 fijngesnipperde sjalotjes tot gruis geplette karkassen van kreeft een scheut whisky of cognac 3 dl vi... bekijk recept »

Artisjokbodems van Marina

6 grote artisjokbodems 200 gram garnalen bieslook peterselie 4 grote garnalen in hun pantser kervel enkele blaadjes sla 2 dl mayonaise 1 tomaat [color=blue:57bd8eb06d]**Mayonaisesaus**[/color:57bd8eb06d] 3 eidooiers 1/2 liter olie 1 dessert... bekijk recept »

Gevulde sinaasappelen

Voor 4 personen: 4 grote sinaasappelen 50 gr gekookte ham 2 schijven ananas uit blik 2 el zoet-zure paprikareepjes 100 gr garnalen 50 gr mayonese 1 el vruchtenazijn 1 el tomatenketchup 1 mespuntje zout 1 mespuntje cayennepeper 1 tl imitatie kaviaarSi... bekijk recept »

Mosselstrudel Met Tomaten-botersaus En Tomatenchutney

1 dl lauw water - 1,5 dl olijfolie - 1 gehakte sjalot - 1 teentje knoflook - 3 trostomaten - 1/2 el verse gehakte dragon - 2,5 el balsamicoazijn - 2 eierdooiers - 1 dl water - 200 gr gesmolten boter - 1 el gepureerde tomaten - 2 el azijn - 2 el witte... bekijk recept »

Pagina 19 van 23