415 recepten met gamba
 Gambas worden veel gebruikt in de keuken, vooral in zeevruchtengerechten. Ze kunnen worden gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd of verwerkt in diverse gerechten zoals paella, scampi, en andere vis- en schaaldiergerechten.
 Gambas worden veel gebruikt in de keuken, vooral in zeevruchtengerechten. Ze kunnen worden gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd of verwerkt in diverse gerechten zoals paella, scampi, en andere vis- en schaaldiergerechten.32 gamba's (darmkanaal verwijderen ) 8 tenen knoflook 10 eetlepels olijfolie verde 1 eetlepel dille 1 theelepel basilicum 1 theelepel koriander 10 draadjes saffraan 4 tomaten ontveld en in stukjes gesneden. peper zeezout 1 theelepel sambalbadjak ... bekijk recept »
16 grote verse gamba?s 1 eetlepel zeezout 8 cherry tomaatjes 8 zwarte olijven zonder pit 4 teentjes knoflook 8 eetlepels olijfolie (fles a 500mlCarbonell) Voorbereiding Was de gamba?s en laat ze uitlekken in een vergiet. ?Bestrooi de gamba?s met het... bekijk recept »
12 gamba's 1 grote ui 2 tenen knoflook 2 eetleppels roerbak olie 34 curry pasta of kerrie poeder 1 blikje tomaten stukjes 2 dl kokosmelk (uit blik) snufje zout en vers gemalen peper op eigen smaak -ontdooi de gamba′s -verwijder de schelp van... bekijk recept »
12 gamba ` s gemarineerd naar wens 1 rode paprika – 4 middelgrote rijpe trostomaten Olijfolie peper van de molenzout Piet Huysentruyt dolce vita kruiden een zakje indische roerbakgroenten (zo te koop) Verse parmesan kaas Tagliatelli Kook de pasta zoa... bekijk recept »
200 gr zalmfilet 2 eieren 3 dl slagroom zout peper 16 tongscharfilets 16 gamaba's of grote garnalen met staart 2 dl visbouillon (tablet) 2 dl witte wijn 2 sjalotjes,fijn gehakt 400 gr boter 6 eidooiers 2 eetlepels citroensap Zalmfilet pereren en ... bekijk recept »
250 gr varkenshaas,12 gamba's,10 plakken chorizoworst,half bosje koriander3 el madeira,2 glazen port2 lookteentjes3 laurierbladenolijfolie Hulpmiddelen Braadpan Hulpmiddelen - Braadpan Bereidingswijze Snijd het varkenshaasje in kleine blokjes van 1 ... bekijk recept »
4 keer 175gr Zeeduivelfilet mooie gelijke stukken 12 Scampies (zonder kop) 1 pakje zwarte tagliatelle (200gr) 125 cl kookroom 1 zakje saffraan Klein flesje droge wittewijn Knoflook pulp Prei,ui,winterpeen,witte peperkorrels,laurierblad en grof zeezo... bekijk recept »
500 gr. gamba Chilisaus 200 ml. slagroom Kruidenboter 1 el. peterselieversegehakte 1 stuk tomaat Olie Boter Peper Zout Voorbereiding Haal van de gamba's de kop afpel ze en spoel ze afdep ze daarna droog met keukenpapier. Maak de gamba's even... bekijk recept »
20 gamba's150 gr boter2 sjalotteneen bosje peterselie3 tenen look Bereidingswijze Boter verhitten. Er sjalottenpeterselie en look in aanfruiten. De gamba's er gedurende 2 minuten in bakken. Serveertips Warm opdienen in lepel Boter verhitten. Er sjalo... bekijk recept »
Gepelde gamba's (25 stuks)veldsla of andere slapaprika'swilde spinazie (iglo)stokbroodknoflookuitjespeper en zout. Verdeel de salade en paprika over 2 bordjes, warm de spinazie op in een pannetje en bak vervolgens de gamba′s samen met de uitjes... bekijk recept »