Recepten met Forel

451 recepten met Forel

Forel

Forel Hoort tot de zalmachtigen. Kan wel een meter lang worden en 20 kilo zwaar. Er zijn soorten die naar zee trekken en anderen die altijd in zoet water blijven. Hij laat zich uitstekend kweken. Wordt ook als zalmforel verkocht.

Sushi

220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst) 5 dl water 2 el rijstazijn 1 el basterdsuiker 1 tl zout 125 g verse zalmtonijn of forel 1 kleine komkommergeschild 1/2 avocado (naar keuze) 4 vellen nori wasabi 3 el ingelegde gember Japanse sojasa... bekijk recept »

Blinisandwich met haring

4 zoute haringen – schoongemaakt 150 g Griekse yoghurt 3 eetlepels geraspte mierikswortel uit pot 1 eetlepel verse dille – fijngehakt 1/2 pak poffertjesmix 400 ml melk 1 ei 3 eetlepels olijfolie 1 snackkomkommer of 1/2 gewone komkommer – in plakjes 2... bekijk recept »

Gerookte Zalm Met Citroenfettuccine

200 g fettuccine 2 eetlepels olijfolie snufje saffraan of koenjit 2 teentjes knoflookgeplet 1 theelepel citroenschil 80 ml citroensap 1 eetlepel suiker 250 ml kippenbouillon 300 g groene asperges 4 lente-uitjesin plakjes 100 g zongedroogde tomaatjesi... bekijk recept »

Sandwich-taart

1 casinowit ( in lengtplakken gesneden) 1 krop uisbergsla, 2 blaadjes witte gelatine 1/2 dl. witte wijn 1 bakjes (250 gr) eiersalade met bieslook roomboter 150 gerookte zalm (forel of beenham kan ook) 150 gr. mierikswortelroomkaas 100 gr. worteljulie... bekijk recept »

Spekforellen

4 panklare forellen sap van 1 citroen 1 tl zout 1 teentje knoflook 4 tl fijngehakte dille 4 tl fijngehakte peterselie 65 gr mon chou 2 el melk 100 gr ontbijtspek in plakjes 2 sjalotjes 1 el boter 1/8 l kippenbouillon(instant) 1 mespunt gedroogde roze... bekijk recept »

Huisgerookte Zalm Op Een Kruidenbedje

Ingredienten 1 sjalotje 1 zakje verse dille 6 takjes peterselie zout (versgemalen) peper half bakje tuinkers rookdoos of rookoventje 2 stukken zalmfilets (200 a 250 g) Bereiding (20 minuten) Sjalotje pellen en snipperen. Kruiden kleinknippen... bekijk recept »

Japanse Sushi-salade

0.5 Chinese kool paar sprietjes bieslook 8 eetl. mayonaise 2 theel. geraspte mierikswortel Voor de omelet rolletjes 2 eieren 1 scheutje melk boter 50 g gepelde gekookte garnalen Voor de Komkommer met zalmkaviaar: 4 stukjes komkommer van 5 cm br... bekijk recept »

Gevogelte-soufflé

Voor 4 personen: 1 uitje (of 2 sjalotjes) 30 g roomboter of margarine, 40 g bloem, 1/4 - 3/8 l melk, peper en zout, 1 msp geraspte nootmuskaat, 3 eieren, 3 el geraspte kaas, (Gouda, Gruyere) ca. 400 g gegrild of gekookt kippevlees, l tl roomboter, be... bekijk recept »

Japanse Sushi-salade

0.5 Chinese kool paar sprietjes bieslook 8 eetl. mayonaise 2 theel. geraspte mierikswortel Voor de omelet rolletjes 2 eieren 1 scheutje melk boter 50 g gepelde gekookte garnalen Voor de Komkommer met zalmkaviaar: 4 stukjes komkommer van 5 cm br... bekijk recept »

Gerookte vis 'à la carbonara' met een salade van

350 g spaghetti 500 g sperziebonen 3 middelgrote uien 3 teentjes knoflook 2 citroenen 10 cherrytomaatjes 1 klein bosje verse peterselie (ongeveer 20 g) 200 g gerookte visfilets, bijv. zalm, forel, makreel of schelvis 3 el Solo Vloeibaar Light 6 ... bekijk recept »

Pagina 45 van 46