Recepten met Forel

451 recepten met Forel

Forel

Forel Hoort tot de zalmachtigen. Kan wel een meter lang worden en 20 kilo zwaar. Er zijn soorten die naar zee trekken en anderen die altijd in zoet water blijven. Hij laat zich uitstekend kweken. Wordt ook als zalmforel verkocht.

Bietensalade

500 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes500 g gekookte bietjes, gepled, in blokjes2 appels, geschild, in blokjes4 augurken, in stukjes1 krop (eikenblad)sla, gewassen, in blaadjes verdeeld150 gr feta, in blokjes2 gerookte forelfilets, in ree... bekijk recept »

Pastasalade met courgette, feta en meloen

400 gram pasta (penne of fusilli)100 milliliter olijfolie1 courgette, in plakjes100 gram pancetta of ontbijtspek, in plakjes1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd150 gram feta, in blokjes1 galiameloen of 1 kleine cantaloupemeloen, geschild, in... bekijk recept »

Sushi van kleefrijst met gerookte vis

100 g sushirijst of risottorijstzout1 theel. suiker1 eetl. wittewijnazijn of rijstazijn100 g gerookte vis naar keuze bijv. zalm, makreel, forel of haringfilet1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes2 sprieten bieslookvershoudfolie1. Zet de rijst op met ... bekijk recept »

Witvisspies met sinaasappel, abrikozen en rozijnen

400 g witvis (koolvis, kabeljauw, tilapia), in blokjes1 citroen, geperst3 sinaasappels1 eetl. blanke rozijnen6 gedroogde abrikozen, in stukjes1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt3 eetl. olijfoliezout2 eetl. gepelde pistachenoten4 spiesen (liefst meta... bekijk recept »

Aardappelmuffin en kaas

8 kleine bloemige aardappelen 125 gr geraspte harde belegen kaas 2 el bloem 2 dl melk 1 dl karnemelk 2 el solo, bakken en braden 4 eierdooiers 2 eiwitten 2 el maïzena peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Kook de geschilde aardappe... bekijk recept »

Mascarponetaart met gerookte vis

200 g kruidenpaneermeel 125 g Solo 250 g mascarpone 250 ml room sap van 1 citroen 1 dl melk 4 blaadjes gelatine 250 g gemengde gerookte vis (zalm, heilbot, makreel, forel...) 1 pijpajuin fijngesneden sprietjes bieslook gesnipperd takjes dille... bekijk recept »

Regenboogforel filet of kabeljauwfilet met

2 stuks regenboogforel filet of kabeljauw filet 125 gr ovale roma snoeptomaatjes 1 teentje knoflook geperst peper en zout 2 el olijfolie 1 dessertlepel wittewijn azijn ( of witte balsamico azijn) 6 blaadjes verse basilicum heel fijn gesnipperd ... bekijk recept »

Drie Verwensausjes voor vis

zie bij de 3 recepten1. DILLESAUS 2oo ml yoghurt (halfvolle) 50 ml kook room , peper en zout uit de molen, 100 gr verse dille en 50 gr koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gedroogde oregano, en 1 tl gedroogde peterselie, een kneepje citroensap, 1à 2 el e... bekijk recept »

Vlaams Vispotje

5-6 dl visboullion (van tablet) 500-600 gr. visfiletin stukken (gemengde vissoorten als snoekbaarsforelzalmforel en zalm) 100 g mager ontbijtspekin reepjes 30 g boter of margarine 3 preienin ringen van 2 cm 2 el grove mosterd 3 dl slagroom takje t... bekijk recept »

Sushi

220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst) 5 dl water 2 el rijstazijn 1 el basterdsuiker 1 tl zout 125 g verse zalmtonijn of forel 1 kleine komkommergeschild 1/2 avocado (naar keuze) 4 vellen nori wasabi 3 el ingelegde gember Japanse sojasaus wasabiex... bekijk recept »

Pagina 43 van 46