1000 recepten met tagliatelle
Tagliatelle is een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Het heeft een lange, platte vorm, vergelijkbaar met fettuccine. Tagliatelle is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Tagliatelle is verkrijgbaar in verse en gedroogde vorm. Verse tagliatelle heeft een zachtere textuur dan gedroogde tagliatelle.Voor 4 personen: 500 gr tagliatelle 4 el olijfolie 600 gr gamba's 300 gr radicchio of roodlof 300 gr ijsbergsla 1 klein glaasje cognac 200 ml kookroom zout en peper uit de molenSnijd de radicchio of roodlof en de ijsbergsla in dunne repen. Kook de pa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 350 à 400 g tagliatelle 400 g gambastaarten 300 g tongfilet 150 ml groentebouillon sap van 1 citroen 1 teentje knoflook 2 el olijfolie korianderSnij de tongfilet in stukken. Besprenkel met citroensap. Kook de pasta al dente in gezout... bekijk recept »
Voor 4 personen: 350 g tagliatelle 4 el olijfolie 600 g gamba's 300 g radicchio 300 g ijsbergsla 1 klein glaasje cognac 150 ml kookroom zout en peper uit de molenSnijd de radicchio en de ijsbergsla in dunne repen. Kook de pasta ‘al dente’ volgens de ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1,6 kg verse tagliatelle (of gedroogd) 300 g auberginekaviaar (puree van aubergines, in de afdeling fruit en groenten) olijfolie van eerste persing 1 potje tomatensaus (bio) 800 g tussenribstukken peper en zout 1 takje basilicumLaat ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 pak tagliatelle 1 pakje 'Chefri' geitenkaas, (een pakje in pyramide vorm) 1 rode paprika 1 pak verse spinazie 1 handvol cashewnoten 3 tenen knoflook, olijfolie peper en zoutNeem de tagliatelle en kook die volgens de verpakking. Ver... bekijk recept »
400 g tagliatelle 300 g gerookte zalm 25 cl room 1 kopje fijngehakte groene kruiden: dille, peterselie, kervel, dragon en bieslook peper- Snij de gerookte zalm in reepjes. - Breng water aan de kook met wat zout en olie voor de pasta. Kook de tagl... bekijk recept »
Voor 2 personen: tagliatelle 200 gr gerookte zalm 1 tomaat 6 zongedroogde tomaatjes 20 cl room 4 el rode pestoKook de tagliatelle gaar in gezouten water. Snij de tomaat, de zongedroogde tomaat en de zalm klein. Warm de room op en voeg enkele lepels r... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100 gram gorgonzola zon 15 kerstomaatjes 300 gram tagliatelle (groen of wit) 100 ml slagroom 100 gram gekookte hamblokjes 2 theelepels fijngesneden salieblaadjes (of peterselie)Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en halveer d... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 el olie 500 gram tagliatelle 50 gram Parmigiano Reggiano vers gehakte peterselie 30 gram boter 1 grote courgette, in blokjes 1 teentje knoflook 1 dl witte wijn 100 gram gorgonzola 3 dl room versgemalen peperZet een pan met ruim wat... bekijk recept »
200 g tagliatelle 150 g gedroogde ham 1 rammenas 4 cl olijfolie (extra vierge) 10 cl balsamicoazijn 2 eetlepels mosterd 10 g suiker 0.5 dl water 20 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 1 eetlepel bieslook (fijnge... bekijk recept »