1000 recepten met rijst
Voor de vulling: - 50 gram snelkook parboiled rijst (silvo) - 50 gram zilvervliesrijst - 2 volle eetlepels rijstemoutstroop - 5 gedroogde abrikozen - handje amandelen - 2 dl rijstemelk amandel - theelepel vanillepoeder - 2 eieren - rijstepap... bekijk recept »
Kleefrijst olie Chinees vijfkruidenpoeder (klein beetje) reepjes spek droge bieslookin dunne ringetjes 1. Laat rijst voor 15 min. in heet water weken en spoel rijst erna met louw water tot de vocht kleurloos is. 2. Laat erna voor een paar uur in koud... bekijk recept »
1 kleine ui20 gr boter150 gr rijstca. 1/4 l kippenboullion2 el gesnipperde dille3 el creme fraiche1 el graspte oude kaas. Pel en snipper de ui. verhit de boter in een pen en fruit de uisnippers zachtjes glazig; voeg de rijst toe en roerbak ca. 3 min.... bekijk recept »
6 gedroogde tomaten1 sjalotje1 envelopje saffraan2 kruidenbouillontabletten3 el olijfolie1 tl kutkuma300 gr risottorijstz p15 gr boter Bereidingswijze Tomaten wellen volgens gebruiksaanwijzing. Sjalotje snipperen. Saffraan met de bouillontabletten en... bekijk recept »
2 schijfjes kunyit 3 teentjes knoflook gepeld fijngesneden 500 gr ketan putih (kleefrijst) 3 dl santen (zelfgemaakt) sap van 0.5 limoen naar smaak zout Voorbereiding Santen zelf maken: Rasp het vruchtvlees van 1 kokosnoot fijnmeng het in een ko... bekijk recept »
1 kg witte kleefrijst ½ l water 1 ½ theelepel zout grof geraspt kokos van ½ niet te oude kokosnoot bananenblad biting (of keukentouw) Bereidingswijze Was de kleefrijst en laat deze circa 2 uur in een pan met water staan. Giet d... bekijk recept »
? 1 blok santen ? 150 g dessertrijst ? 2 eetlepels witte basterdsuiker ? 2 eetlepels geraspte kokos ? 2 rijpe mango's Bereidingswijze In pan 3/4 liter water aan de kook brengen. Santen in stukjes hakken en al roerend oplossen. Rijst toevoegen en ... bekijk recept »
250 gr kleefrijst 3 eetlepels gedroogde garnalen 1/2 liter kokosmelk (santen uit blik) zout 3 fijngehakte sjalotjes 1 fijngesneden rood pepertje 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel geraspte gemberwortel stukje fijngesneden serehstengel snufje s... bekijk recept »
-500 g kleefrijst -6 dl kokosmelk -125 g fijne tafelsuiker Voor de toplaag: -90 g gedroogde kokos -60 ml koksmelk (opgewarmd) -90 g palmsuiker (verkruimeld) Voorbereiding -bedek de rijst met water in een glazen kom -laat de rijst een nacht weken en g... bekijk recept »
250 gr kleefrijst 3 eetlepels gedroogde garnalen 1/2 liter kokosmelk (santen uit blik) zout 3 fijngehakte sjalotjes 1 fijngesneden rood pepertje 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel geraspte gemberwortel stukje fijngesneden serehstengel snufje s... bekijk recept »