1000 recepten met bloem
250gr bloemsnufje zout190gr boter,2eieren,2eetlepels water,250 gr gehakte walnoten100 gr bruine suiker,100 suiker,125gr lichte vloeibare honing,4 eetlepels water,1eetlepel citroensapbloem om op uit te rollen Hulpmiddelen Een kom,koele handen,boterha... bekijk recept »
24 grote oesters zonder schelp2 eetlepels cajunkruiden1/2 theelepel paprikapoeder1/2 theelepel gedroogde bascilicum75 gram bloem1,25 deciliter plantaardige olie45 gram boter. Voorbereiding Oesters op een keukenpapier laten uitlekken. In een platte sc... bekijk recept »
Verschillende verse vissoortenzoals verschillende vissoortenzoals inktviskabeljauwfiletmulsprotsardienesgarnalenzeeduivel etc. voor 4 personenbloemcitroenzout en peper1 liter zonnebloemolie of olijfolie. Vul een plastic zak voor een kwart met bloem, ... bekijk recept »
100 a 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust).1 theelepel kerriepoeder (naar smaak)1 gesnipperd uitje (naar smaak)kan in een blender gesneden worden1 volle eetlepel bloembeetje zout Doe het beetje bloem plus wat zout in een plastic z... bekijk recept »
Bloem gist zout water boter vulling: gehakt liefst half om half (varkensrund) soezenbeslag peper zout of gehaktkruiden Men maakt eerst de gehaktvulling dat is 625 gr gehakt met gehaktkruiden of naar eigen smaak peper zout en nootmuskaat dit aangemaak... bekijk recept »
200-250 gram magere kalfslap (of ander mals rund of varkensvlees),10 gram boter,zoutui,wortel,peterselie,thijm,laurierblad,peperkorrels,2½ dl water. Voor de saus: 2dl bouillon 20 gr boter.20gr bloem.4 gr gelatine.peper.citroensap. (eierdooierro... bekijk recept »
8 panharingenschoongemaaktzonder kop en staart. zout 4 eetlepels bloem 100 gram boter 2 uienin ringen gesneden 1 eetlepel mosterdzaadlicht gekneusd 8 peperkorrelslicht gekneusd 3 dl inmaakazijn 2 dl niet-koolzuurhoudende bronwater Bereidingswijze Spo... bekijk recept »
2 eieren 2.5 dl water 0.5 a 0.75 dl azijn 10 gr bloem 5 gr zout 60 gr boter De eieren en het zout kloppen tot alle samenhang tussen de vliezen verbroken is, De bloem aanmengen met het water en de azijn bij de eieren voegen. De saus onder voorduren... bekijk recept »
1 dl bier,1 ei/- 100gr bloem,zout Eidooier,bier zout vermengen, bloem erbij beetje voor beetje tot je een dikke massa hebt.hier door spatel je de eiwitten. bekijk recept »
175 g Hollandse garnalen 80 g boter 110 g bloem 3 dl visbouillon of groentenbouillon 2 blaadjes gelatine 1/2 dl room 1 eidooier zeezout en peper 1 ei bloem paneermeel olie of vloeibaar frituurvetVerwarm in een sauspan de boter op een laag vuur en voe... bekijk recept »