Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Spiesen van kip, salie en rode ui

8 kippendijen (zonder bot, met vel) 2 rode uien 16 salieblaadjes 3 el balsamico-azijn 4 el lichte olijfolie 2 teentjes knoflook 3 takjes tijm 2 gedroogde chilipeper1. Snijd de kippendijen in drieën of vieren zodat ze makkelijk aan de spies geregen ku... bekijk recept »

citroenkip uit de oven

1/2 onbehandelde citroen 2 teentjes knoflook 300 GR UI 800 GR kipfilet 4 takjes tijm 2 EL olijfolie 1 kaneelstokje 150 ML kippenbouillon 300 GR tagliatelle peper en zout 1. snij de citroen in partjes. Halveer de knoflook en snij de ui in ringe... bekijk recept »

Provencaalse saus

6 stuks tomaat 1 stuks chilipeper 6 teentjes look 1 stuks courgette 1 stuks aubergine 1 stuks gele paprika 1 stuks grote ui 1 tijm 1. Maak in de blender een pulp van de tomaten, 3 teentjes look en de chilipeper. Voeg 2 potjes tomatenpuree toe ... bekijk recept »

Tomaten met warme geitenkaasjes en mosterd

4 tomaten (of 8 kleinere) 2 theelepels tijm 2 soeplepels paneermeel 4 verse geitenkaasjes Amora mosterd 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een hoedje van elke tomaat, hol ze uit, zet ze omgekeerd in een schotel en zout ze lichtjes.2. Laat de ... bekijk recept »

groentesoep op mijn manier

2 liter water 1/4 een knokselder 4 een wortelen 1000 gram pompoen 5 een uien 500 gram tomaat 100 gram groene blaadjes radijs 10 gram zout 10 gram peper 150 gram kip hals vleugel bout enz..... 200 gram paprika roodgeelgroen stukjes 2 een laurierblad t... bekijk recept »

tian met groenten en kaas

2 courgettes 5 langwerpige tomaten 1 ui 400 gr mozzarella 50 gr gemalen parmezaan 2 kl gehakte verse tijm olijfolie peper uit de molen en zout 1. verwarm de oven voor op 200°C en bestrijk een ovenschaal met olie. snij de courgettes en de tomate... bekijk recept »

Gekarameliseerde meloensticks met honingmarinade

1 takje tijm 1 el Solo Vloeibaar 2 el vloeibare honing 1 limoen 1 cavaillonmeloen1. Spoel het takje tijm, droog het en rits de blaadjes eraf. Pers de limoen.2. Bereid de marinade. Roer hiervoor de Solo, de honing, de tijm en het limoensap in3. ee... bekijk recept »

Bloemkoolsoep met blue stilton

1 eetlepel boter1 ui, gesnipperd400 gram bloemkool, verdeeld in kleine roosjes600 ml bouillon, van pot of tablet1 takje tijm1 takje peterselie1 eetlepel maïzena200 ml halfvolle melk (Melkan)100 gram blue stilton, verbrokkeldversgemalen peper3 eetlep... bekijk recept »

Eendenborst met kersensaus

800 g eendenborstfilet200 g kersen (op sap)150 g sjalot1 el maïszetmeel150 ml rode port4 dl kippenfond3 takjes tijmkorianderpoederpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Pel de sjalot en hak fijn. Stoof glazig in de pan met het braadvet va... bekijk recept »

Pizza met kerstomaten en geitenkaas

2 vellen pizzadeeg4 takjes kerstomaten25 g pijnboompitten80 g geitenkaas3 el room4 takjes tijmzoutpeper1. Spreid de vellen pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze in één richting wat uit, tot ze langwerpig zijn. 2. Ve... bekijk recept »

Pagina 65 van 100