1000 recepten met sesamzaad
Voor 8 stuks: 0,5 pak mix voor witbrood 50 g zachte boter 1,5 dl water, handwarm zout 50 g geraspte belegen Goudse kaas Voor de vulling: 1 ei 2 knoflookteentjes 200 g gehakt, half-om-half 2 el paneermeel zout en peper 2 el tuinkruiden, fij... bekijk recept »
8 kleine tomaten 1/4 watermeloen gesneden in blokjes van 1,5 cm 1 eetlepel limoensap 1 theelepel limoenschil 60 ml olijfolie 1 eetlepel tomatenazijn van Mutti Een snuifje grof zout 200 ml tomatenpuree van Mutti(Passata La Rossa) 200 ml minera... bekijk recept »
200 g speklappen (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)200 g varkenshaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)200 g ossenhaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)5 eetlepels sesamolie5 eetlepels gembersiroop5 eetlepels bruine suiker6 d... bekijk recept »
3 kikkerbilletjes per persoon; 1 bosje asperges; 150 gr. cantharellen; 1 flinke sjalot; 400 ml. room; 1 takje verse dragon; bloem. Voor de sesamzaadkoekjes: 100 gr. sesamzaad; 20 gram maanzaad; 40 gr. boter; 15 gr. suiker; sap van 1 citroe... bekijk recept »
voor 4 personen: 2 uien 1 rode paprika 250 gram broccoli 250 gram haricots verts of sperziebonen 450 gram (kogel)biefstuk 4 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel sesamzaad 1/4 liter vleesbouillon 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels sojasausPel d... bekijk recept »
40 gram geroosterd sesamzaad - 4 bosuitjes - 2 grote knoflooktenen - 1 chilipeper - 100 gram shii-take - 1 rode paprika - 150 gram tahoe - 3 eetlepels olie - 3 theelepels sesam-olie - 100 gram Noorse garnalen - 2 theelepels sojasaus - 2 theelepels ... bekijk recept »
1 kg aardappelen2 el zonnebloemolie1/2 tl zout2 tl suiker4 tl geraspte kokos5-10 groene chilipepers (fijngehakt)2 snufjes asafoetida (hing)5 cm gemberwortel (zeer fijn gehakt)1 tl sesamzaad1 tl garam masalasap van 1 limoenhandvol korianderblad (fijng... bekijk recept »
250g. bloem op kamertemperatuur1theel. zout1 zakje bakpoeder3 eetl.maisolie75g. honing1dl. yoghurtmespunt kardemompoeder1 klein ei50g.sesamzaad Zeef 225g. bloem met het zout en het bakpoeder in een voorverwarmde kom. Verwarm de oven voor; Bestrijk de... bekijk recept »
1 theelepel vers gemalen peper1/4 theelepel safraandradengemalen1/2 theelepel gemberpoeder2 tenen knoflookfijngehakt4 eetlepels olijfolie2 kippenelk circa 1,5 kgin vieren verdeeld2 uiengeraspt5 dl water2,5-3 kg rijpetomatenontveldontzaad en in blokje... bekijk recept »
300 gr. spinazie 150 gr. tomaatgedroogdeop olie 50 gr. pijnboompit 50 gr. sesamzaad 2 tl. fructose 4 el. sesam-olie 2 el. aceto balsamico Zout Peper Hulpmiddelen Een sladroger. In plaats van sesamolie kunt u ook de olie uit het potje van de... bekijk recept »