1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfiletin blokjes 100 gram chorizoin plakjes 500 gram rauwe garnalengepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselengekookt 2 uiengehakt 4 knoflookteentjes 2 rod... bekijk recept »
5 draadjes saffraan 1 ui 250 g worteltjes 1 courgette 2 trostomaten 1 blik kikkererwten [400 g] 400 g biefstuk 2 theel. paprikapoeder peper 2 eetl. olijfolie 100 g blanke rozijnen 1 kippenbouillontablet ? theel. gemberpoeder mespunt kaneelpoeder zou... bekijk recept »
ruim 500 gram bacalhau-filet (geweekt) 4 hardgekookte eieren olijfolie 2 grote zoete uien 6 draadjes saffraan in een scheutje warme melk geweekt 4 teentjes knoflook in flinterdunne schijfjes 2 tl paprikapoeder mild 1 blik uitgelekte kikkererwten wit... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 kleine ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 kleine prei, fijngesneden 2 eetlepels olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepels suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 klei... bekijk recept »
1 aardappelzetmeel 400 ml champagne 100 ml citroensap 100 gm couverture, bittere 1 snufje dragon, gedroogde 1 1/2 eieren 4 eierdooiers 1 fruit, vers 50 gm glucose 1 snufje lavendel 1 snufje munt, gedroogde 1 munt, verse 1 pistachenoot 100 ml pastis 1... bekijk recept »
1 aardappelzetmeel 400 ml champagne 100 ml citroensap 100 gm couverture, bittere 1 snufje dragon, gedroogde 1 1/2 eieren 4 eierdooiers 1 fruit, vers 50 gm glucose 1 snufje lavendel 1 snufje munt, gedroogde 1 munt, verse 1 pistachenoot 100 ml pastis 1... bekijk recept »
50 g macaroni 250 g bloemkool, in roosjes gesneden 250 g broccoli, in roosjes gesneden 20 g zachte margarine in een kuipje 1 eetlepel bloem snufje saffraan of koenjit snufje nootmuskaat 250 ml halfvolle koffiemelk met plantaardi; ge olie 40 g geras... bekijk recept »
1 garnaal, hollandse (100 gram) 3 eetlepel(s) kaas, parmezaanse, geraspte 1 mossel, gekookte (150 gram) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) peterselie, verse,gehakte 1 risottorijst (200 gram) 1 saffraan 1 ui 250 ml visbouillon 200 ml wijn, witte -... bekijk recept »
---- Voor de pesto: ---- 1 teentje knoflook bosje verse basilicum bosje verse peterselie 10 g pijnboompitten 1/2 eetl. mosterd 1/2 eetl. balsamicoazijn 1 dl olijfolie 25 g parmezaanse kaas eventueel een scheutje bouillon ---- Voor de scampi: ----... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »