1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.450 gram krieltjes 1 sjalotje 1 teentje knoflook 2 eetlepels olie 1 dl visbouillon plukje saffraan 250 gram fruits de mer (uit diepvries) 1 dl creme fraiche zout versgemalen zwarte peper 1 kleine prei 2 eetlepels gehakte peterselie Dep de aardappeltj... bekijk recept »
500g lamsvlees-3 eetlepels olie-3 uien-500g sperziebonen -zout- vers gemalen zwarte peper-1 mespunt saffraan-1/8 liter vleesbouillon-200g rode paprika's-3 eetlepels yoghurt-peterselie. Het lamsvlees in blokjes van 2 cm snijden.De uien schoonmaken en ... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 500 gr vleestomaten (in stukken) sap van 1 sinaasappel 1 zakje saffraan (silvo) 1 tl suiker 1 flesje Westmalle Tripel 2 el creme fraiche peper&zout 500 gr Heilbotfilet (of andere wit... bekijk recept »
4 kopjes melk1 kop suiker1/2 eetlepel maizena1/2 kopje dikke room of 3 eetlepels Khoya(blanched) Pistache notenmespuntje saffraan. Kook de melk tot deze is afgenomen tot 1 1/4 kop. Voeg nu de -in een beetje melk opgeloste- maizena toe en kook door to... bekijk recept »
Voor 2 flinke kippen: 1 glas vol kikkererwten (1 nacht laten weken en pellen), 1 1/2 kilo uien, klein bosje gehakte platte peterselie, 200 gram roomboter, 1 theelepel saffraan, 2 theelepels zwarte peper, zout naar smaak. Breng alles met het deksel op... bekijk recept »
50 gram boter....2 sjalotjesheel fijn gesnipperd....6 tenen (verse) knoflookgeperst....1 el harissa (of evt sambal of spaans pepertje heel fijn gesnipperd).... 40 gram bloem (gezeefd en gebruind-zie voorbereiding).... 1 el tomatenpuree.... 2 liter ru... bekijk recept »
Voor de gehaktballetjes: - 500 gram rundergehakt - 1 grote ui - 1 teen knoflook - 3 eetlepels peterselievers of uit vriesvak - 3 eeltlepels verse korianderof /- 1 theelepel (poeder) - 2 theelepels paprikapoeder - 1 mespunt cayennepeper - 1/4 theelepe... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie een bakje nederlandse garnalen 1 enkele kipfilet 1 groene paprika 2 uien 1-2 teentjes knoflook 400 gram rijst 6 draadjes saffraan of 1 theelepel kurkuma 8 dl. kippebouillon 1 gerookte makreel 1 bakje champions 1 blikje mais 4 t... bekijk recept »
1 l groentebouillon 1/2 envelopje saffraan 1/2 tl gemalen komijn 1/2 tl gemalen kardemom sap van 1/2 citroen 250 g amandelengoudbruin geroosterdgrof gehakt 1/2 bosje korianderfijngehakt 1/2 madam jeanettezaadjes verwijderdin fijne reepjes 4 plakken d... bekijk recept »
1 kopje water 2 eieren 500 gr. bloem 250 gr. boterzachte 500 gr. runderlap 1 ui 3 el. olijfolie Peper 1 snufje zout Bouillon Azijn Saffraan Leg op een plakje deeg aan een kant een lepel vulling en vouw het deeg erover heen.Zorg dat het pasteitje goed... bekijk recept »