1000 recepten met peterselie
 Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.- 1 envelopje saffraan - 2 tenen knoflook - 600 gr kabeljauwfilet - 1 dl olijfolie - 4 tomaten - 1 bosje Provenciaalse kruiden - 1 ui - 1 dunne prei - 1 stengel bleekselderij - 3 visbouillontabletten - 150 gr fruit de mer - 1 eetlepel tomatenpuree -... bekijk recept »
1 krop eikenbladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes gesnipperd 2 eetlepels olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook Voor de dressing 5 eetlepels olijfolie 2 ... bekijk recept »
2 bosuitjes 4 takjes peterselie 6 zwarte olijven zonder pit 1 blikje linzen (265 gbonduelle) 2 el kappertjes 2 el mosterddressing (Amora) zout versgemalen peper 100 g jonge bladsla 2 plakken zachte geitenkaas van ca. 75 g 2 tl honing Bosuitjes schoon... bekijk recept »
500 gr uien 1 liter water 100 gr oude kaas 1/5 stokbrood 20 gr boter 50 gr tomatenpuree zoutpeperpeterselie en bieslook Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Zet een koekepan met daarin boter op en fruit de uiringen licht aan. Voeg de tomatenpur... bekijk recept »
500 gr uien 1 liter water 100 gr oude kaas 1/5 stokbrood 20 gr boter 50 gr tomatenpuree zoutpeperpeterselie en bieslook Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Zet een koekepan met daarin boter op en fruit de uiringen licht aan. Voeg de tomatenpur... bekijk recept »
(risotto met zeevruchten) 2 bosuitjes 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 200 gr risottorijst (Lassie) 1 dl droge witte wijn 1/2 eetlepel tomatenpuree 1 visbouillontablet 150 gr fruit de mare zoutpeper 1 eetlepel boter 4 takjes peterselie Verhi... bekijk recept »
10 g gedroogde porcini 1,5 dl lauw water 200 g risottorijst 1 kleine uifijngehakt 2 el olijfolie extra vergine 250 gemengde paddestoelenin dunne plakjes 1 el verse peterselie fijngehakt zeezout vers gemalen zwarte peper Voor de Vinaigrette: ... bekijk recept »
1 pak frutta di mare (diepvries) - 2 tenen knoflook,fijngehakt - 1 el olijfolie - 300 gr risotto - 2 el droge brandewijn - 1/8 trl witte wijn - 600 ml bouillon - zeezout en peper - geraspte schil en sap van een ? citroen - 1 bos peterselie Bereidi... bekijk recept »
1 bouillontablet 1 klein blikje tomatenpuree 1 flinke el boter 1 uigesnipperd 2 el peterseliefijngeknipt 125 g achterhamin reepjes 250 g rijst 1 laurierblad 1 tl gedroogde tijm 100 g geraspte belegen kaas Breng 5 dl water aan de kook en los het bouil... bekijk recept »
10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)1,5 dl lauw water200 g risottorijst1 kleine ui2 el olijfolie extra vergineplm. 300 g gemengde (wilde) paddestoelen1 el verse peterseliezeezoutvers gemalen zwarte peperVoor de vinaigrette:2 el olijfolie extra v... bekijk recept »