Recepten met peterselie

1000 recepten met peterselie

Peterselie

Peterselie Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.

Tagliatelle met romige kaassaus

300 g groene tagliatelle (pasta) 100 g blauwaderkaas (Castello Blue) 1 pakje Tivall gerookte ham vegetarisch (ca. 110 g) ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 600 g broccoli 1 bekertje crème fraîche (125 ml)1. Tagl... bekijk recept »

Gnocchi met walnoten-speksaus

1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g) 600 g courgettes 2 eetlepels margarine 100 g gepelde walnoten ½ zakje verse peterselie 1 duopakje magere spekreepjes (250 g) 1 flesje kookroom (250 ml)1. Gnocch... bekijk recept »

Vis op Venetiaanse wijze

5 trostomaten 5 el verse peterselie 1 kleine ui 3 tenen knoflook 46 g ansjovisfilets (blikje) 6 el olijfolie 600 g kabeljauwfilet 1 laurierblaadje 50 ml droge witte wijn1. Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 sec. in een p... bekijk recept »

Gekookte asperges met beenham, ei en peterselie

1 kg vastkokende aardappelen 1500 g witte asperges 25 g roomboter 3 foelie (droge kuiden) 50 ml olijfolie extra vierge 4 el peterselie 4 eieren 250 g gerookte beenham 1 snufje zout 1 snufje peper1. Snijd de aardappelen in de lengte in partje... bekijk recept »

Spinazie met pijnboompitten

30 g rozijnen 1 sjalot 60 g pijnboompitten 4 takjes peterselie 4 blaadjes munt 300 g spinazie 2 el olijfolie 2 tenen knoflook ½ tl gemalen piment1. Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster ... bekijk recept »

Paddestoelragout

1 ui ⅓ zakje verse peterselie 1 bakje kastanjechampignons (` 250 g) 1 bakje paddestoelenmelange (` 200 g) 25 g boter of margarine (versgemalen) peper ½ kruidenbouillontablet 1 dl halfdroge witte wijn 1 bekertje cr... bekijk recept »

Kikkererwten-tonijnsalade

143 g tonijn in olie 400 g kikkererwten 1 rode ui 250 g cherrytomaten 6 takjes platte peterselie 3 el wittewijnazijn1. Laat de tonijn uitlekken en doe in een schaal. Maak de tonijn los met een vork. Laat de kikkererwten uitlekken. Snipper d... bekijk recept »

Ribeye met oranje gremolata

4 ribeyes 40 g boter 25 g peterselie 1 teen knoflook 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 el olijfolie (met citroenaroma)1. Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribeyes op middelhoog vuur aan... bekijk recept »

Hamterrine in peterseliegelei

2 potten vleesfond (a 380 ml) 2½ dl droge witte wijn 10 blaadjes gelatine 3 sjalotjes 3 teentjes knoflook 400 g ham (plakken a ca. 1/2 cm dik) 30 g verse peterselie 3 bosuitjes 1 eetlepel roomboter 1 bekertje crème fr... bekijk recept »

Lentesalade met ei en peterselie

2 eieren 2 bosjes raapstelen (ca. 200 g) 2 eetlepels amandelschaafsel ⅔ zakje verse peterselie ⅔ zakje verse (knoflook)bieslook 6 eetlepels balsamico- olijfoliedressing zout (vierseizoenen) peper1. Eieren in ca. 10 minu... bekijk recept »

Pagina 11 van 100