1000 recepten met koriander
De voornaamste productiegebieden vind je rondom de Middellandse Zee, waarbij de oogst uit Marokko de kroon spant. Die heeft een milde karakteristieke smaak door andere origines. Daarom komt die van ons uit...Marokko.600 g aardappels (vastkokend) zout 3 takjes koriander 3 takjes munt 2 eetlepels boter 2 eetlepels olijfolie1. Aardappels goed wassen en ongeschild in grote pan met water en wat zout in ca. 15 minuten net gaar koken. Intussen koriander ... bekijk recept »
1 zakje verse koriander 1 teentje knoflook 75 g gezouten cashewnoten 50 g geraspte Parrano of oude Goudse ½ dl olijfolie1. Koriander, inclusief steeltjes, fijn hakken. Knoflook pellen en uitpersen. In keukenmachine of vijzel cashewnoten ... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 1 aubergine (in blokjes) 1 teen knoflook (geperst) 1 blikje tomatenpuree (70 g) ½ theelepel kaneel 1 eetlepel verse koriander (in reepjes)1. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak ... bekijk recept »
1 gestoomde makreel (ca. 350 g) 1 ui 1 bloemkool 3 eetlepels (zonnebloem)olie 4 eetlepels milde currypasta (pot a 285 g) 1 blik tomatenblokjes (400 ml) 200 ml kokosmelk 1 pak naanbrood met knoflook en koriander (280 ... bekijk recept »
25 g boter 1 kipfilet 1/2 zak minikrieltjes (a 450 g) 200 g groene olijven 1 bakje koriander (15 g) 1 zak peen julienne (150 g)1. Verhit in een koekenpan de helft van de boter. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en bak in... bekijk recept »
1 koffielepel harissa in tube 3 eetlepels gehakte koriander 1 knoflookteentje 1 snuifje kaneelpoeder 1 koffielepel komijnpoeder 600 g lamsfilet 10 cl olijfolie 5 cl citroensap peper en zout1. Doe de koriander, de komijn, het kaneel, de olie, het citr... bekijk recept »
1 rode peper 2 sjalotten 1 teen knoflook 3 el zonnebloemolie 350 g reuzengarnalen 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 avocado's 1 limoen 15 g verse koriander ½ komkommer 2 trostomaten1. Snijd het steeltje van de rode peper. ... bekijk recept »
1 rode peper 1 kg kipdrumsticks 340 g mangochutney (potje à 340 g) 15 g verse koriander (bakje à 15 g) 2 limoenen 250 g cherrytomaten aan de tak1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Snijd het steeltje van de rode peper. Verwijder ... bekijk recept »
4 el mayonaise 0,2 tl chilipoeder en extra om te bestrooien 1 limoen 10 g koriander (bakje à 20 g) 2 rijpe avocado's 200 g Hollandse garnalen (kerstassortiment, bakje à 200 g)1. Meng de mayonaise met het chilipoeder en het sap... bekijk recept »
½ limoen (schoongeboend) 75 g roomboter (op kamertemperatuur) 3 eetlepels verse koriander (fijngehakt) chilipeper uit de molen zeezout (grof)1. Schil van limoen raspen en vrucht uitpersen. In kom boter tot zachte crèm... bekijk recept »